Hollande vendarle obiskal prvo damo v bolnišnici

Svet

Francoski predsednik Francois Hollande je v četrtek zvečer vendarle obiskal svojo partnerko Valerie Trierweiler, ki je v bolnišnici od razkritja njegove domnevne afere z igralko Julie Gayet pred tednom dni. Na dan so medtem prišle nove podrobnosti romance, ki naj bi trajala že dve leti.

Da je Hollande obiskal prvo damo, so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili v predsedniški palači. Česa več o njenem stanju ali lokaciji niso izdali.

Trierweilerjeva je v bolnišnici pristala pred tednom dni, potem ko je revija Closer razkrila domnevno afero predsednika z igralko. Kot pojasnjujejo njeni sodelavci v Elizejski palači, je do hospitalizacije prišlo zaradi šoka.

Mediji so se spotikali ob to, da je Hollande v vsem tem času sploh še ni obiskal, nakar naj bi v četrtek sama poklicala novinarja in dejala, da so tako odločili njeni zdravniki. Kot je pojasnila, je še vedno prešibka, da bi stala ter da ji je predsednik poslal rože in čokolado, je navajal dopisnik BBC iz Pariza.

Odnos bo razjasnil še pred obiskom ZDA

Hollande je na novinarski konferenci v torek priznal, da s Trierweilerjevo preživljata boleče trenutke in napovedal, da bo razjasnil njun odnos še pred obiskom v ZDA, predvidenim za 11. februar. Medijskega poročanja, ki je bilo podprto z obremenilnimi fotografijami, ni želel komentirati, češ da zasebne stvari spadajo v zasebnost.

Closer je medtem danes objavil nove podrobnosti domnevne romance, ki naj sploh ne bi bila sveža, temveč naj bi trajala že dve leti.

Kot piše revija, je Hollanda in Gayetovo leta 2011 predstavila Hollandova nekdanja partnerka in mati njegovih štirih otrok Segolene Royal. Sedanji francoski predsednik jo je zaradi nove ljubezni Valerie Trierweiler zapustil leta 2007, a sta ostala v prijateljskih odnosih.

Razmerje z igralko je bilo burno

Med 59-letnim Hollandom in 41-letno Gayetovo, ki je ločena od očeta svojih dveh otrok, naj bi nemudoma preskočila iskrica in naj bi kmalu zatem začela burno razmerje. Romanca naj bi se vmes nekoliko ohladila, vnovič pa vzplamtela sredi lanskega leta, pisanje revije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Par naj bi si privoščil skupne vikende na jugu Francije, Hollande pa naj bi se lani z izgovori tudi izognil počitnicam z 48-letno Trierweilerjevo, da bi bil namesto tega z ljubico.