Honda konec leta k Milanu

Japonski nogometni reprezentant Keisuke Honda je podpisal pogodbo z italijanskim prvoligašem Milanom, da se bo preselil k rdeče-črnim, ko mu 31. decembra poteče pogodba z ruskim prvakom, moskovskim CSKA, danes poročajo japonski mediji. Italijani so že prejeli vse ustrezne papirje za urejanje prestopa, piše dnevnik Sports Nippon.

Honda je že avgusta želel zapustiti vrste CSKA in se preseliti k Milanu, a je takrat prestop padel v vodo, saj so pri moskovskem klubu zanj želeli previsoko odškodnino. Podpredsednik Milana Adriano Galliani je pred dnevi potrdil, da so s Hondo dogovor o prestopu tudi uradno zapečatili. Ko bodo pri CSKA izdali njegov certifikat, bo avtomatično registriran kot igralec Milana.

Sedemindvajsetletnik, ki je pomagal Japonski do uvrstitve med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu 2010, že dlje časa želi zapustiti moskovski klub, a se je vsakič znova zataknilo pri odškodnini. Zdaj se bo Milanu pridružil kot prosti igralec.

Po skoraj štirih letih pri ruskem prvaku si Honda želi nastopati za kakšen večji evropski klub, da bi v čim boljši formi pričakal nogometno svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto Braziliji.