HUD UDAREC ZA POGAČARJA, PO PADCU NA DIRKI ODSTOPIL: Zaradi zloma zapestja bo moral pod nož

Slovenija

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar si je ob padcu na dirki Liege-Bastogne-Liege zlomil dve kosti v zapestju leve roke in bo moral na operacijo, je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo UAE Team Emirates.

Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je padel po 84,5 km dirke, potem ko si je po poročanju različnih virov, tudi Eurosporta, na krajšem spustu predrl gumo in padel skupaj z Dancem Mikkelom Honorejem (EF Education-EasyPost).

Oba sta morala zaradi poškodb odstopiti, Pogačarja pa so z ekipnim avtomobilom odpeljali v bolnišnico. Tam so ugotovili zlom dveh kosti v levem zapestju, in sicer lunice in čolniča, zaradi česar bo potreboval operacijo, je potrdilo zdravstveno poročilo ekipe emiratov. To bo opravil pri specialistu za tovrstne poškodbe v Genku.

Smola Liege Bastogne Liege ODSTOP TADEJA POGAČARJA ???? Tadej Pogačar je padel pred začetkom televizijskega prenosa, okoli...

Objavil/a Slo cycling dne Nedelja, 23. april 2023

Pogačar je na zadnji dirki pred pripravami na dirko po Franciji lovil ardenski trojček, potem ko je slavil na dirki Amstel Gold in Valonski puščici.

Pogačar je bil v tej sezoni tako rekoč nepremagljiv, saj je kar 12-krat slavil, nazadnje v sredo na Valonski puščici. S tem si je odprl vrata, da bi postal prvi kolesar v zgodovini, ki bi v eni sezoni dobil spomenik po Flandriji in vse tri ardenske klasike.

Prvič v karieri je odstopil zaradi padca, pred tem je od leta 2019, ko je prestopil v ekipo UAE Team Emirates, petkrat brez uvrstitve ostal bodisi zaradi slabše pripravljenosti bodisi zdravstvenih težav na dirkah Amstel Gold (2019), klasiki San Sebastian (2019, 2022), bretanski klasiki v Plouayju (2021) ter na dirki po Emiliji (2021).

Na zadnji ardenski klasiki po Pogačarjevem padcu nastopata dva Slovenca, Matej Mohorič (Bahrain Victorious) in debitant Jan Tratnik (Jumbo-Visma). Izkušeni Idrijčan je dolgo časa tudi bežal, a so ga najboljši 35 km pred ciljem ujeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija