HUDA NESREČA NA AVTOCESTI: Kombi v jarek, po prevračanju pa trčil v drevo

Kronika

Na gorenjski avtocesti je včeraj nekaj pred 14. uro pred izvozom Kranj - zahod v smeri Jesenic kombinirano vozilo zapeljalo v obcestni jarek, se prevrnilo in trčilo v drevo. Poškodovanih je bilo več oseb. Avtocesta je bila pri Kranju v smeri Avstrije dlje časa zaprta, na kraju so bili policisti in delavci Darsa.

Fotografija je simbolična.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je do nesreče prišlo okoli 14. ure. Po doslej znanih podatkih je 52-letni voznik, državljan Hrvaške, zapeljal levo na prehitevalni pas, kjer je najprej trčil v sredinsko betonsko ograjo, nato pa desno izven vozišča na travnato brežino, kjer se je s kombijem večkrat prevrnil in obstal ob varovalni mreži avtoceste.

V kombiju je bilo poleg voznika še pet odraslih potnikov, v nesreči pa so se poškodovali voznik in trije potniki.

???? ️ℹ️ ???? [17:25] Avtocesta je odprta. . . . ????️ ⚠️ ???? ℹ️ Prometna nesreča. Gorenjska avtocesta v smeri Karavank ZAPRTA med...

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Nedelja, 04. februar 2024

Kot je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj, ki so zavarovali kraj dogodka, poškodovanim osebam pa skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči nudili prvo pomoč in jih prenesli v reševalna vozila.

Na prizorišču so bili tudi policisti in delavci Darsa. Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja prometne nesreče na odseku Kranj vzhod in Kranj zahod proti Avstriji dlje časa zaprta za ves promet.

Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili kranjski policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija