HUDA NESREČA S ŠTIRIKOLESNIKOM: Voznico in sopotnika so v bolnišnico prepeljali s helikopterjem

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so bili v nedeljo popoldne obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na Tolminskem. Policisti so ugotovili, da se je 19-letna voznica štirikolesnika ob 18.20 peljala po betonski grajeni gozdni vlaki iz smeri planine Pretovč proti Zatolminu skupaj s sopotnikom.

Fotografija je simbolična.

Med vožnjo na omenjeni relaciji, je blizu Zatolmina po ravnem delu ceste po klancu navzdol (na smernem vozišču brez označenih pasov) ni vozila po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi promet potekal varno in neovirano.

Voznica je zapeljala levo po brežini navzdol, tako da sta voznica in sopotnik telesno poškodovana pristala približno sto metrov pod cesto, štirokolo pa je nadaljevalo in se ustavilo še nekaj deset metrov nižje po brežini na nedostopnem kraju. V prometni nesreči sta bila voznica in 20-letni sopotnik predvidoma huje telesno poškodovana, kasneje so ju na kraju oskrbeli tamkajšnji reševalci. Po nudeni oskrbi so poškodovanca s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O nesreči je policija obvestila tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper voznico štirikolesnika podali ustrezen ukrep.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  24 .06. 2024 ob  15: 36
Kdo je tu mlajši: voznica ali sopotnik?