HUDA NEURJA ZAJELA ITALIJO: Opozorilo izdali tudi za Trst (FOTO, VIDEO)

Svet

Sever in osrednji del Italije so danes zajela neurja z obilnim dežjem in močnim vetrom, ponekod tudi točo. V deželi Emilija-Romanja zaradi neurij danes velja rdeče opozorilo pred neurji, v Toskani, Benečiji (Venetu), Liguriji in Furlaniji-Julijski krajini (FJK) pa oranžno.

V kraju Terenzo južno od mesta Parma v deželi Emilija-Romanja se je zaradi naraslih voda delno zrušil most čez reko Taro. V okolici mesta Parma so sicer zaradi slabih vremenskih razmer danes zaprte šole.

Civilna zaščita Emilije-Romanje in regionalna agencija za okolje sta za to deželo za danes in v torek potrdili rdeče opozorilo pred neurjem.

Alluvione in atto in Emilia Romagna fra Parma e Piacenza Diversi corsi d'acqua stanno esondando, un ponte è crollato Segnalato un disperso ⚠️

Posted by Terremoti e Meteo in tempo reale on Ponedjeljak, 30. oktobar 2023.

V več krajih v Toskani, med drugim v pristaniškem mestu Livorno, so danes zaprte šole. V tej italijanski deželi sicer pričakujejo precejšnje naraščanje rek.

Oranžno vremensko opozorilo zaradi zelo obilnih padavin in močnega vetra ter na delih obale od danes opoldne do torka opolnoči velja tudi za FJK. Za Tržaško je opozorilo rumeno zlasti zaradi visokega plimovanja in poplavljanja morja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija