HUDO VERIŽNO TRČENJE PRI NAŠIH SOSEDIH: V nesreči udeleženih okoli 100 vozil, trije mrtvi, več kot 20 poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na brennerski avtocesti, ki italijansko Modeno povezuje z avstrijskim Innsbruckom, je danes med izvozoma Reggiolo in Carpi v italijanski deželi Emilija-Romanja prišlo do verižnega trčenja okoli 100 vozil. Trije ljudje so umrli, okoli 25 pa je poškodovanih. Še dve osebi sta umrli v avtocestni nesreči pri kraju Manerbio v Lombardiji.

Verižno trčenje, ki naj bi mu delno botrovala gosta megla, se je začelo med tovornjaki malo po 8. uri. Umrla sta dva motorista in en voznik tovornjaka, okoli 25 ljudi pa je poškodovanih, od tega dva huje, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Še ena prometna nesreča se je davi zgodila na avtocesti pri Manerbiu, ki leži približno na pol poti med Cremono in Brescio. V njej sta po podatkih reševalnih služb umrli dva osebi, več drugih pa je poškodovanih. Tudi v to nesrečo je bilo vpletenih več vozil, vključno z dvema tovornima voziloma za prevoz avtomobilov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija