IDENTIFICIRAN NAPADALEC IZ SYDNEYA: 40-letni Joel Cauchi naj bi imel težave z duševnim zdravjem

Svet

Avstralska policija je razkrila identiteto napadalca, ki je v soboto v napadu z nožem v nakupovalnem središču Bondi Junction v Sydneyju ubil šest ljudi. Gre za 40-letnega moškega po imenu Joel Cauchi. Policija je potrdila, da je imel Cauchi v preteklosti težave z duševnim zdravjem. 

Cauchijeva družina je v izjavi za javnost izrazila sožalje žrtvam in njihovim družinam ter opisala Cauchija kot osebo, ki se je borila z duševnimi težavami že od najstniških let. Dodali so, da so bili šokirani in zgroženi nad njegovim dejanjem ter da so takoj, ko so ga prepoznali na posnetkih napada, o tem obvestili policijo.

Avstralski mediji poročajo, da je Cauchi v preteklosti na družbenih omrežjih iskal skupine ljudi, ki uporabljajo strelno orožje. V zadnjih letih naj bi se njegovo duševno stanje močno poslabšalo, v zadnjem času pa naj bi živel na ulici oziroma v avtomobilu.

Medtem prihajajo v javnost tudi imena žrtev. Objavljena so pretresljiva pričevanja o mladi materi Ashlee Good, ki je bila zabodena do smrti, medtem ko je branila svojo devetmesečno hčerko; dojenček se še vedno bori za življenje v bolnišnici. Le nekaj ur pred tragedijo je Goodova na Instagramu objavila fotografijo s svojim dojenčkom v naročju.

Mnogi so se odzvali na tragedijo z odlaganjem cvetja in sožalnimi sporočili na kraj napada. Avstralski premier Anthony Albanese je napad označil za grozljiv in izrazil sožalje žrtvam in njihovim družinam ter pohvalil pogum policistov, ki so posredovali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija