INCIDENT V OSNOVNI ŠOLI: Oče učenke kar med poukom obračunal z učiteljem, ker ji je vzel telefon

Kronika

V hrvaški osnovni šoli se je danes zgodil incident, poročajo tamkajšnji mediji. Oče učenke je fizično napadel učitelja, ker ji je vzel mobilni telefon.

Po neuradnih informacijah se je incident zgodil v osnovni šoli v Trogirju med poukom, ki ga učenka ni spremljala, ampak se je zabavala z mobilnim telefonom. Ko je učitelj to videl, jo je prosil, naj mu izroči mobilni telefon do konca pouka, nato pa je uporabila mobilni telefon enega od sošolcev in o tem obvestila očeta. Ob prihodu v šolo je oče deklice nemudoma odšel v razred in učitelja domnevno udaril v glavo, poroča dnevnik.hr.

Po dogodku je bila obveščena policija, učitelj je zaprosil za zdravniško pomoč, še vedno pa ni znano, za kakšne poškodbe gre. Policisti so prijeli očeta deklice, poteka kriminalistična preiskava.  

Da so enega moškega prijeli in privedli v uradne prostore, drugi pa je zahteval zdravniško pomoč, so potrdili tudi na PU Splitsko-dalmatinske.

Tudi ravnateljica je potrdila, da je prišlo do napada staršev na učitelja.

"Gre za še enega v nizu incidentov v hrvaških šolah, kamor lahko pride kdorkoli, mi pa nimamo mehanizmov, da bi se zaščitili. Današnji primer žal to potrjuje in edino, kar lahko storimo, je, da policijo pokličemo šele, ko se kaj zgodi. Ali smo v družbi prišli do točke, ko bi moral vsak javni zavod imeti varnostnika na vratih?" se sprašuje ravnateljica.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija