INFORMATIVNI DNEVI ZA BODOČE DIJAKE IN ŠTUDENTE: Toliko vpisnih mest bo na voljo v novem študijskem letu

Slovenija

Na fakultetah, višjih in srednjih šolah danes in v soboto potekajo informativni dnevi, ki se po dveh covidnih letih znova vračajo v normalo. Bodoči dijaki in študenti bodo informacije o srednješolskih in študijskih programih lahko poiskali tudi pri kolegih iz študentskih organizacij in dijaških skupnostih.

Na informativnih dnevih, ki bodo potekali tudi na spletu, se bodo bodoči študenti in dijaki podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, s poklici oziroma delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi koristnimi informacijami, pomembnimi za odločanje o šolanju.

Fakultete bodo bodočim brucem vrata odprle ob 10. in 15. uri ter v soboto ob 10. uri. Izjemi sta ljubljanski fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter za računalništvo in informatiko, ki bosta v petek mlade sprejeli že ob 9. in 14. uri oz. ob 11. uri in 15.30. Višje šole pa bodo dijakom vrata odprle različno.

Na večini srednjih šol pa bodo informativni dnevi danes potekali ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Na šolah, ki so objavile vabila na informativne dneve, dijakom obljubljajo podrobno predstavitev programov, ogled šole in predstavitev možnosti nadaljevanja šolanja.

Za študente univerzitetnega izobraževanja je v prihodnjem študijskem letu na voljo skupaj 19.792 vpisnih mest, za študente višjih šol 11.800, za srednješolce pa 25.560 mest.

V okviru informativnih dnevov bodo tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov. V slednjih je za prihodnje šolsko leto za novince sicer predvidenih skupaj 2164 mest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija