INŠTITUT ZA OLJKARSTVO ZRS KOPER VABI: V petek in soboto že 6. Hlajevi dnevi

Koper

ZRS Koper, Inštitut za oljkarstvo v sodelovanju z Mednarodnim svetom za oljke vljudno vabi na mednarodno delavnico, ki bo potekala v okviru že tradicionalnih "6. Hlajevih dnevov", v petek, 16. 2. 2024, ob 9:30 (1. del) in ob 16:00 (2. del) ter v soboto, 17. 2. 2024, ob 16:00 v  Centru humanističnih znanosti ZRS Koper (Kreljeva ulica 6, Koper).

Mednarodne delavnice se bosta udeležila ugledna predstavnika oljkarske panoge, in sicer vodja enote za oljkarstvo, tehnologijo oljčnega olja in okoljske enote Mednarodnega sveta za oljke (IOC), dr. Lhassane Sikaoui, ter dr. Catarina Bairrao Balula, vodja oddelka za tehnologijo in usposabljanje Mednarodnega sveta za oljke (IOC). Poleg tega bomo gostili tudi vodilnega strokovnjaka za gnojenje oljk, dr. Rana Erela, iz Raziskovalnega centra Gilat (Ministrstvo za kmetijstvo Izrael) ter dr. Juana Morala, iz Oddeleka za agronomija (Univerza v Cordobi Španija), ki bo predaval o zaščiti oljk pred boleznimi.

Program mednarodne delavnice najdete tukaj.

Vsa predavanja bodo prevedena v slovenski jezik. Za lažjo organizacijo vljudno naprošajo, da jim do srede, 14. februarja 2024, sporočite svojo prisotnost na dogodku na elektronski naslov: info.izo@zrs-kp.si (pri tem navedete termine predavanj, ki se jih nameravate udeležiti).