IŠČETE NEPREMIČNINO NA OBALI? Koprska občina jih ima naprodaj 19 (FOTO)

Koper

Na javni dražbi nepremičnin, ki bo potekala 26. oktobra, bo Mestna občina Koper prodajala kar 19 nepremičnin v njeni lasti. Na tokratnem seznamu se je znova znašlo dvosobno stanovanje v Bertokih, več zanimanja pa znajo požeti tudi gradbene parcele v Sv. Antonu, Hrvatinih, Šmarjah in Spodnjih Škofijah.

Mestna občina Koper bo na tokratni javni dražbi v Bertokih znova skušala prodati dvosobno stanovanje s kletjo v izmeri 42,33 m². Stanovanje obsega kuhinjo z jedilnico in bivalnim prostorom, sobo, manjši predprostor in kopalnico. Ima zahodno lego in izhod na vrt, parkiranje je možno ob stavbi. V bližini so trgovina, vrtec in vsa potrebna infrastruktura, urejena je tudi povezava javnega prometa do središča Kopra. Občina si za stanovanje želi iztržiti 129.000 evrov.

Tudi tokrat občina prodaja več gradbenih parcel. Med zanimivejšimi so tri parcele v Sv. Antonu – Vrtine. Največje je 947 m² veliko nepozidano stavbno zemljišče, ki ga prodaja po izklicni ceni 166.626 evrov, 800 m² veliko zemljišče se prodaja za 159.963 evrov, 789 m² veliko pa za 158.084 evrov.

Tudi v naselju Spodnje Škofije je naprodaj sklop nepremičnin v skupni izmeri 1.039 m² po izklicni ceni 208.587 evrov. Zemljišča so na ureditvenem območju za poselitev, na območju za stanovanja, na njih pa stojita dva pomožna kmetijska objekta. V Šmarjah pa se za 114.759 evrov prodaja 649 m² veliko nepozidano stavbno zemljišče na območju za mešano urbano rabo.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na oktobrsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin. Zainteresirani za posamezne nepremičnine morajo varščino vplačati do vključno ponedeljka, 23. oktobra.

Javna dražba bo v četrtek, 26. oktobra, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10.

Deli novico: