ITALIJANI USTAVLJAJO KOMBIJE IN VOZILA Z ZATEMNJENIMI OKNI: Na Škofijah še brez kontrole, tam sta bila le dva carinika

Trst

Italija je danes ob 14. uri uvedla nadzor na meji s Slovenijo. Pri nekaterih mejnih prehodih ustavljajo približno vsako deseto do petnajsto vozilo, ponekod pa kontrole še niso bile vzpostavljene. Pri Fernetičih je na slovenski strani meje nastala manjša kolona, poroča Primorski dnevnik.

Pri Fernetičih ustavljajo predvsem kombije ali avtodome ter vozila z zatemnjenimi okni, medtem ko so avtomobile praviloma spuščali naprej. Ustavljajo približno vsako deseto do petnajsto vozilo.

Na slovenski strani meje je postopno nastala manjša kolona. Na mejnem prehodu pri Rdeči hiši prav tako ustavljajo približno vsako deseto vozilo, še poroča Primorski dnevnik.

Na Škofijah še brez mejnih kontrol

Na prehodu pri Repentabru ob 14. uri ni bilo kontrol, prav tako ne pri prehodu Škofije. Pri slednjem sta sicer bila dva italijanska carinika, ki pa sta za STA povedala, da ne opravljata dela povezanega z ponovno vzpostavitvijo mejnega nadzora.

Kot sta pojasnila, so vsak mejni prehod dodelili eni od italijanskih varnostnih sil, ne vesta pa, kdo je zadolžen za Škofije.

Italija sicer nadzor uvaja zaradi spremenjenih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu, bistvo tega začasnega ukrepa pa je preprečevanje terorizma in organiziranega kriminala. Za nadzor meja s Slovenijo je napotila dodatnih 350 policistov in vojakov, ki bodo pomagali lokalnim varnostnim silam. Nadzor bo na večjih mejnih prehodih predvidoma potekal 24 ur na dan, medtem ko bo na manjših občasen.

Nadzor bo potekal do 30. oktobra, za 2. november pa Italija načrtuje srečanje s predstavniki slovenskih in hrvaških oblasti v Trstu, na katerem bodo razpravljali o mejnih nadzorih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .10. 2023 ob  13: 25
99% jih pa gre cez skozi gozd. Nas samo farbajo. Banda politicarska!