Iz avtomobila ugrabili žensko

Kronika

Na cesti iz Novega mesta proti Šentjerneju naj bi v ponedeljek zvečer med 19. in 20. uro neznana moška ustavila voznico avtomobila in jo skušala ugrabiti. Na Policijski upravi (PU) Novo mesto pa so danes potrdili, da obravnavajo kaznivo dejanje ugrabitve. Žrtvi je uspelo pobegniti, pri čemer se je poškodovala in jo zdravijo v bolnišnici.

Predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik je še povedala, da tamkajšnji policisti in kriminalisti izvajajo številne dejavnosti za izsleditev storilcev ter zbirajo obvestila, območje dogajanja pa so pregledali. Več zaradi interesa preiskave ne morejo povedati, je še dejala.

Na spletnem portalu 24ur.com sicer poroča, da naj bi šlo za hčer nekega zlatarja. Na poti v Šentjernej naj bi jo ustavilo vozilo z modrimi utripajočimi lučmi, nato pa naj bi jo napadla neznana moška. Naj glavo naj bi ji poveznila vrečo, ji zvezala roke in noge ter jo potisnila v svoje vozilo, so zapisali.

Njen avtomobil naj bi nato odpeljal eden od napadalcev, sami pa ji je med vožnjo v avtomobilu, ki ga je vozil drugi storilec, uspelo odpreti vrata in skočiti iz vozila. Zatem naj bi poklicala policijo, s številnimi poškodbami in v šoku pa naj bi jo odpeljali v bolnišnico, še poročajo na omenjenem portalu.

Dežurni kirurg novomeške bolnišnice je povedal, da kakšne težje poškodovanke v ponedeljek zvečer niso sprejeli.