IZJEMEN ODZIV: Pirančani v spomladanski akciji oddali več kot 67 ton zelenega reza (FOTO)

Piran

Javno podjetje Okolje Piran je v akciji brezplačnega zbiranja zelenega reza, ki je potekala od 5. aprila do 10. maja, zabeležilo izjemen odziv. V sodelovanju z občani so zbrali dobrih 67,5 tone vrtnega odpada.

Topli in sončni aprilski dnevi so bili kot nalašč za začetek vrtičkanja in urejanja okolice hiš in parcel. Večje količine vejevja, plevela, listja in ostalega zelenja so občani lahko brezplačno odložili v namenske zabojnike na devetih lokacijah, ki so bile določene skupaj s krajevnimi skupnostmi.

V mesec dni trajajoči akciji se je najhitreje polnil zabojnik na Vojkovi ulici v Luciji, kamor je bilo odloženih 18,5 tone vrtnega odpada. Druga najbolj obiskana lokacija je bila pri Agrarii v Luciji, od koder so komunalna vozila odpeljala 10,5 tone odpadnega zelenja. Tono manj se je nabralo v zabojniku nasproti zdravstvenega doma v Luciji, preostanek pa v Portorožu, Fiesi, Sečovljah, na Parecagu in v Strunjanu.

"Z uspešnostjo akcije smo zadovoljni, saj je bil njen glavni namen zmanjšati število divjih odlagališč in spodbuditi občane k pravilnemu odlaganju vrtnih odpadkov," pravijo na Okolju, kjer bodo zbrane podatke s terena uporabili za načrtovanje nadaljnjih tovrstnih akcij.

Deli novico: