'IZKUPIČEK' PETKOVE AKCIJE POLICISTOV: Tako (pre)hitra sta bila največja prekrškarja (FOTO)

Kronika

Med preventivno akcijo za zmanjševanje hitrosti, v sklopu katere je v petek potekal še maraton nadzora hitrosti, so policist med poostrenimi nadzori ugotovili skupno 3008 prekoračitev, od tega so jih 441 zaznali na cestah izven naselja, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Petkov maraton nadzora hitrosti je potekal v skoraj vseh evropskih državah, v Sloveniji pa so policisti na napovedanih in objavljenih lokacijah poostreno preverjali hitrost voznikov in samo na ta dan ugotovili 1173 prekoračitev hitrosti, od tega 247 izven naselja.

Naleteli so na večje število prehitrih in objestnih voznikov, med njimi pa je po navedbah GPU izstopal voznik, ki so mu izven naselja, kjer je hitrost omejena na 80 kilometrov na uro, izmerili hitrost 192 kilometrov na uro. Drugemu vozniku avtomobila pa so na delu avtoceste, kjer je hitrost omejena na 100 kilometrov na uro, izmerili hitrost 189 kilometrov na uro.

❗️V enotedenski akciji za zmanjšanje hitrosti na cestah policisti ugotovili več kot tri tisoč kršitev ➡️ ...

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 22. april 2024

Policisti so izpostavili še voznico brez vozniškega izpita z neregistriranim osebnim vozilom, ki je imelo nameščene odtujene registrske tablice, za nameček pa so ji v litru izdihanega zraka namerili kar 0,77 miligramov alkohola. Policisti ji vozniškega dovoljenja niso mogli odvzeti, so pa ji zasegli vozilo in zoper njo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog za prekrške, za storjeno kaznivo dejanje povezano z uporabo odtujenih tablic pa še kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo, so povzeli na GPU.

Ob tem policisti znova opozarjajo, da je neprilagojena hitrost glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč in tudi pomembno prispeva k teži posledic prometnih nesreč ter številu hudo in smrtno poškodovanih.

"Vseh okoliščin v prometu ne moremo nadzirati, vsekakor pa lahko nadziramo hitrost svoje vožnje in odločitev, ali bomo za volan sedli pod vplivom alkohola in drog," so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija