IZKUPIČEK PREVENTIVNE AKCIJE KAR 574: Toliko vozniških dovoljenj ostalo pri policistih

Kronika

Med nacionalno preventivno akcijo policije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki so jo izvajali med 11. in 31. decembrom, so policisti začasno odvzeli 574 vozniških dovoljenj in pridržali 59 voznikov motornih vozil, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Med decembrsko preventivno akcijo za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki je potekla od 11. do 31. decembra, so policisti preverjali vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu.

Odredili so 27.935 alkotestov, od tega jih je bilo 654 pozitivnih. Med pozitivnimi je bilo 409 preizkusov z rezultatom do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, pri 245 preizkusih pa je bila vsebnost alkohola nad 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka.

Odredili so tudi 35 strokovnih pregledov za prisotnost alkohola in 66 za prisotnost drog.

Policija v skrbi za zdravje in varnost voznikov in drugih udeležencev v prometu vse leto opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi, s tovrstnimi akcijami pa poskuša še dodatno zmanjšati prisotnost omenjenih snovi v prometu.

"Dejstvo je, da že prvi popiti kozarec alkoholne pijače vpliva na naše zaznavanje, zmožnost presoje in odzivni čas. Zato vse udeležence v prometu ponovno spodbujamo k uresničevanju vizije 0,0," so še zapisali na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija