IZOLANKA Z OBALNIMI ANGELI ŠE VEDNO ZELO AKTIVNA: "Tukaj je v pomanjkanju veliko ljudi, a jih je sram povedati"

Izola

Ponovno smo poklicali Neli Paspalj, Izolanko z velikim srcem, ki je z zapisom na Facebooku sprožila močan odziv. Ko je nesebično ponudila pomoč posameznikom in družinam v stiski, so se ji pridružili še ostali. Tokrat smo jo zmotili ravno med delom na izolskem Rdečem križu, kjer so otrokom podeljevali praznične paketke.

"Sedaj smo že solidnih sedem mesecev v "pandemiji" in država je uradno v recesiji. Če kdo ne dela, ne prejema plačila za delo, ima skrajšane delovne ure in mu zmanjkuje hrane ter življenjskih potrebščin, ali pa gre samo skozi težke čase. Prosim ne dovolite, da greste vi ali vaši otroci v posteljo s praznim želodcem," se je glasilo njeno sporočilo pred približno mesecem dni. Nesebično je želela pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč. "Naredila bom vse, kar lahko, da vam pomagam. Lahko samo odložim paket hrane pred vrati in odidem. Nihče ne rabi vedeti in kar se drugih tiče, se niti ni zgodilo."

Skupina z dobrodelnim delom nadaljuje. "V Gostilni Jasna na Belvederju imamo svoj prostor, ki nam ga je odstopila tamkajšnja krajevna skupnost. Tam imamo shranjene osnovne življenjske dobrine in oblačila," nam pojasni pobudnica.

Ustanovili so tudi Facebook skupino Obalni angeli, kamor jim pišejo ljudje, ki v teh težkih časih potrebujejo pomoč. Pakete jim nato dostavijo, ali pa jih pridejo sami prevzeti. Povezali so se tudi z Rdečim križem, kjer pomagajo v teh dneh. V prihodnosti načrtujejo ustanovitev društva z imenom Obalni angeli.

Večino stvari prinesejo oziroma kupijo sami, pomagajo pa jim tudi drugi dobrodelni ljudje. Ob tej priložnosti se Obalni angeli zahvaljujejo nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču, ki je podaril obilico malih panetonov za otroke, Slaščičarni Cukerin, ki so posebno za njih naredili piškotke in predvsem Matjažu Gergeti, predsedniku Krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava, ki jim je pomagal pridobiti prostor.

Čeprav se skušajo osredotočati predvsem na obalni prostor, delujejo tudi širše. "Naš prostovoljec odpelje pakete pomoči tudi v Ljubljano," nam pove in ponovno izpostavi, da je na Obali v pomanjkanju veliko ljudi, "vendar ne povedo, ker jih je sram".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija