IZOLANKINA BORBA ZA OLIMPIJADO: Rudolfova se s trenerjem Zavcem mudi na pripravah v Moskvi (FOTO)

Izola

Izolanka Vida Rudolf je po uspehu na Evropskem prvenstvu v Madridu edina slovenska kategorizirana boksarka mednarodnega razreda. Trenutno je na boksarskih pripravah v Rusiji, njihovi boksarji veljajo za ene najboljših na svetu in imajo zelo dodelane priprave. Boksarka, ki trenira pod taktirko Dejana Zavca, se letošnjo sezono osredotoča predvsem na kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu – te jo čakajo marca v Londonu. 

Septembra, ko se je Rudolfova vrnila iz Madrida, je imela dva tedna intenzivnega počitka in nato par tednov baznih treningov.

V oktobru sta s trenerjem Dejanom Zavcem v trening vpeljala nekatere nove elemente, začela je aktivno delati tudi na psihološki pripravi, pri kateri ji pomaga športni psiholog Matej Tušak. "Dejan je na treninge pripeljal še dva odlična boksarja s Filipinov, ki sta na trening prinesla nekaj svežine in drugačnega pristopa," opisuje Rudolfova.

V Moskvi se urijo v posebnem športnem centru Moscow Olympic college No.1, kjer sicer trenirajo tisti, ki jih nato pošljejo na olimpijske igre. Tam so zbrane boksarke iz desetih držav, tekom trening kampa pa bodo potekale borbe in sparingi med 60 borkami v različnih kategorijah. To pomeni, da bo na trening kampu vsaka borka v desetih dneh oddelala vsaj 45 rund sparingov in borb s tekmovalkami v svoji kategoriji. "Vse tekmovalke so odlično fizično pripravljene," pravi Izolanka, ki v dopoldanskem času opravlja tehnične treninge, kjer se ji več trenerjev v celoti posveti pri piljenju detajlov, gibanju nog, obrambi in kombinacijah.

"Treningi so zelo naporni in skrbno odmerjeni. Zadnji trije dnevi so namenjeni borbam z nasprotnicami v svoji kategoriji," še opisuje Rudolfova, ki jo po končanih pripravah v Moskvi čaka domače državno prvenstvo v boksu v Mariboru ter nekateri turnirji in borbe v okolici.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija