IZOLSKI POLICIST REŠIL ŽENSKO IZ OGNJA: V požaru poginil njen pes

Kronika

Danes ponoči ob 0.40 je zagorelo stanovanje v Izoli. Takoj po prejetem klicu na pomoč sta na kraj odšla izolska policista. Eden od njiju je kljub ognju in dimu uspel priti do stanovanja v mansardi, kjer je na tleh opazil žensko. Vhodna vrata so bila odprta.

Fotografija je simbolična.

Policist je žensko zvlekel na hodnik, nato pa sta jo skupaj s policistko odnesla iz objekta in jo pokrila z alufolijo. 67-letnica se je v požaru huje poškodovala, utrpela je opekline, njen pes pa je poginil. Prepeljana je bila v izolsko bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Odrejen je bil strokovni pregled, so danes sporočili s koprske policijske uprave, kjer vzrok za požar še ugotavljajo in preverjajo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ostali dogodki, ki so jih obravnavali policisti PU Koper

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave (PU) Koper posredovali v 45 primerih, na številko 113 so prejeli 127 klicev na pomoč. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali štirikrat.

Včeraj ob 12.40 so obravnavali 41-letnika, ki so ga v trgovini prodajalke zasačile pri tatvini. Ko so mu želele ukradene artikle pobrati, je eni od njih zagrozil in zapustil trgovino. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 14.50 je v Postojni zagorel smetnjak. Škode je za 1000 evrov. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Popoldne so na hitri cesti pri Izoli ustavili 24-letnega državljana BiH, ki ima veljaven ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije. Vozilo so mu zasegli. Čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Ob 22.10 so pri Postojni ustavili avtomobil Audi Q5, francoskih registrskih oznak, ki ga je vozil 46-letni Turk. Z njim v vozilu so bili še štirje Sirijci, povratniki iz azilnega doma. Voznika čaka kazenska ovadba, ostali postopki še potekajo.

Pri Senožečah je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je prostore in ukradel gotovino ter nakit. Vlomili so tudi v hišo v Hraščah pri Postojni, kjer so ukradli gotovino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  14 .03. 2024 ob  22: 29
lepo in pravilno - bravo ! pero šalabajzerje z bavarskega dvora v lj ste zaradi komentarjev nekam hitro umaknli - al ja !?