IZOLSKI SVETNIKI ODLOČILI: Ob imenovanju nove direktorice kulturnega centra uvedli tudi povišanje najemnin

Izola

Izolski občinski svet je v četrtek med drugim imenoval Vesno Rebec na mesto direktorice Centra za kulturo, šport in prireditve, so danes sporočili z občine. Določil je tudi višje scene za uporabnike občinskih stanovanj, ki ne izpolnjujejo več pogojev za neprofitno najemnino.

Svetniki so odločili, da bodo uporabniki občinskih stanovanj, ki ne izpolnjujejo več pogojev za neprofitno najemnino, plačevali 130 odstotkov več kot zdaj, vendar ne manj kot devet in ne več kot 11 evrov za kvadratni meter.

Nova direktorica Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) Rebec je bila od leta 2018 do sredine lanskega leta direktorica izolske občinske uprave, kjer je zaposlena še zdaj. Novi položaj bo zasedla aprila. Na listi Gibanja Svoboda je bila izvoljena v koprski občinski svet. Pred tem je bila predsednica odbora stranke Desus za južno Primorsko. Zadnji dve leti je CKŠP kot vršilka dolžnosti vodila Branislava Lipar.

Izolski občinski svet se je tudi seznanil z ugotovitvami nadzornega odbora občine Izola za leto 2023. Ta je pregledal poslovanje Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva, upravljanje z občinskimi parkirišči, projekt informatizacije občinske uprave, ravnanje z nekaterimi občinskimi nepremičninami in pobiranje turistične takse. Pri tem ni odkril večjih nepravilnosti, so še sporočili z občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija