IZSLEDKI RAZISKAVE: Naličeni moški so bolj privlačni

Trendi

Nedavna raziskava je pokazala, da so moški videti privlačnejši, ko nosijo ličila. Zdi se, da je čas, da moški začnejo uporabljati makeup.

Študija, prvotno objavljena v reviji PLoS ONE, je imela za cilj preučiti, ali se 'pozitiven učinek' ličil, ki ga doživljajo ženske, lahko razširi tudi na moške obraze. Da bi odgovorili na to vprašanje, sta raziskovalki Carlota Batres in Hannah Robinson zbrali skupino 20 moških, ki so bili fotografirani dvakrat. Prva fotografija je prikazovala posameznika brez ličil, medtem ko je na drugi nosil ličila, nanesena s strani profesionalne vizažistke Carmine Cristine.

V besedilu študije je podrobneje opisano, da je bilo vizažistki rečeno, naj izboljša homogenost kože, zmanjša kontrast na obrazu in poudari kostno strukturo, ne da bi bil makeup očiten. Vizažistka je uporabila različna ličila, kot so korektorji in pudri.

View this post on Instagram

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

View this post on Instagram

A post shared by Adam Levine (@adamlevine)

View this post on Instagram

A post shared by ★ (@lilnasx)

Dr. Batres, ki je vodila raziskavo, je komentirala: "Ugotovili smo, da so bili moški ocenjeni kot privlačnejši, ko so nosili subtilna ličila, v primerjavi s tistimi, ki ličil niso nosili. To drži tako za moške kot ženske ocenjevalce. Prejšnje študije so ugotovile, da manjši kontrast na obrazu naredi obraz bolj možat," je poudarila Batresova, "poleg tega pa moške kostne strukture vplivajo na dojemanje privlačnosti."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bobi |  21 .10. 2023 ob  11: 55
Lgbt banda
manemebasat |  14 .10. 2023 ob  14: 39
45
Vprasajte pravo zensko, pa bo odgovor drugacen!