IZTIRIL VLAK S 50 POTNIKI: Zaprta železniška proga pri Litiji

Slovenija

Na železniški progi Ljubljana-Dobova je okrog 11. ure iztiril podstavni voziček potniškega vlaka, na katerem je bilo 50 potnikov. Po prvih informacijah nihče ni poškodovan. Železniška proga je zato na odseku Kresnice-Litija zaprta, za potnike pa je organiziran nadomestni avtobusni prevoz, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Do sanacije izrednega dogodka je organiziran nadomestni avtobusni prevoz tudi za vse ostale potnike na odseku Kresnice-Litija, so še sporočili.

Iztirila je lokomotiva potniškega vlaka. Po do sedaj znanih podatkih je do iztirjenja je prišlo na vozlišču kretnic. V potniškem delu kompozicije se je nahajalo 50 potnikov, nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana, nastala pa je večja škoda, so sporočili iz PU Ljubljana.

Policisti bodo opravili ogled, ki se ga bo udeležil tudi preiskovalec železniških nesreč. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah, zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst prometa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija