JA, RES JE, OBSTAJA TUDI ALERGIJA NA SEKS! Prepoznali jo boste po teh simptomih

Trendi

Spolni odnosi lahko na srečo relativno redko povzročijo alergijske reakcije. Možna je alergijska reakcija po spolnem odnosu z moškim zaradi alergije na spermo. To redko stanje je pogosto napačno diagnosticirano kot vnetje nožnične sluznice oziroma vaginitis, glivična okužba ali spolno prenosljiva bolezen. Po mnenju Mednarodnega združenja za spolno medicino gre v resnici za reakcijo na beljakovine v spermi. Če opazite katerega od naslednjih simptomov, se posvetujte z zdravnikom.

Pekoč občutek, pordelost in oteklina

Alergija na spermo se lahko pojavi takoj, ko moški ejakulira, in občutite pekoč občutek, pordelost, oteklino ... Alergija na spermo ni edini krivec za takšne simptome, zato se posvetujte s svojim zdravnikom, da izključite druge alergije, kot so reakcije na kondome, spermicide, dišeče tampone in spolno prenosljive okužbe.

Tudi bolečina, oteklina, rdečica in mehurji v ustih po oralnem seksu so lahko znak alergije na spermo.

Srbečica

Srbenje nožnice je najpogostejši simptom glivične okužbe, če pa ga ne spremlja sirast izcedek in se srbenje pojavi šele po spolnem odnosu, se posvetujte z ginekologom o alergiji na spermo.

Če ste alergični na lateks, se simptomi pojavijo le, če moški uporablja kondom. Pri preobčutljivosti na spermo se zgodi ravno nasprotno. Simptome bi dobili le, če bi imeli spolni odnos brez kondoma.

Obstaja možnost, da se vaša protitelesa odzovejo na določeno beljakovino v spermi, zato je to alergijo tako težko diagnosticirati. Zdravnik lahko zmanjša vašo občutljivost na spermo in sicer tako, da vam v nožnico vstavi majhno količino sperme ali injicira beljakovine iz sperme vašega partnerja.

Če poskušate zanositi in zdravljenje z desenzibilizacijo (zmanjšanje odzivnosti na dražljaje) ne deluje, se lahko vzorec sperme obdela v laboratoriju za neplodnost, da se odstrani plazmo, ki povzroča reakcijo, čemur sledi inseminacija (postopek, pri katerem se ob potrjeni ovulaciji v maternično votlino s katetrom prenese ustrezno koncentracijo opranih gibljivih semenčic).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  19 .12. 2021 ob  08: 02
jaz sem alergična na večjega od 17 cm, :-))