JAN ZA STRUNJAN: Center Elvira Vatovec se sooča s prostorsko stisko (FOTO)

Piran

Lions klub Izola je v sodelovanju z Janom Plestenjakom obeležil 70. letnico delovanja Centra za usposabljanje Elvira Vatovec. 'Jan za Strunjan' je bilo darilo šoli, kjer se izobražujejo otroci s posebnimi potrebami.

"To je moj poklon učiteljem in ostalim strokovnjakom, ki izvajajo individualno obravnavo mladih, kjer ima vsak svoje posebnosti. Rad bi poudaril, da so to krasni mladi ljudje in da je vsak predsodek odveč. Prevečkrat pozabljamo, da so med nami in da potrebujejo pozornost. Čestitam šoli ob rojstnem dnevu," je po dogodku povedal Plestenjak.

Šolarjem je Plestenjak pričaral nepozabno dopoldne, ki je obogatilo praznovanje jubileja, ki ga bo šola sicer slovesno obeležila 14. decembra v portoroškem Avditoriju.

Center za usposabljanje Elvira Vatovec ima sedež v Strunjanu in dislocirano enoto v Divači. Izvaja strokovne dejavnosti, kot je osnovna šola z nižjim izobrazbenim standardom, podaljšano bivanje in specialno pedagoško službo, ki pokriva 13 obalnih in eno kraško osnovno šolo. Obravnava tudi vrtčevske in srednješolske otroke. Trenutno skrbijo za 180 otrok.

Šola je bila ustanovljena leta 1953 v Portorožu, kot pomožna šola takratne Gluhonemnice. Leta 1962 se je preselila v strunjanski frančiškanski samostan, leta 1976 pa v objekt, kjer domuje še danes.

Trenutno se srečujejo s prostorsko stisko, ki jo delno rešujejo z najemom prostorov župnije Strunjan. S piransko občino tečejo pogovori o gradnji prizidka, saj bodo le tako lahko sledili viziji postati moderen terapevtski center.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  21 .11. 2023 ob  17: 56
11
Od kar imajo novo ravnateljico so se začele stvari premikat.