JAVNI RAZPIS ZA MEDICORJEVE PROSTORE: SB Izola odgovarja skopo in skrivnostno, le zakaj?

Izola

Konec decembra lani je Splošna bolnišnica (SB) Izola objavila razpis za oddajo poslovnega prostora v stavbi bolnišnice. Gre za prostore, ki jih je do sedaj najemal Medicor. V izolsko bolnišnico smo vprašali, koliko ponudb so prejeli in koliko od teh jih ustreza razpisnim pogojem, katerega ponudnika so izbrali in kolikšno najemnino je ponudil. Dobili smo več kot skop odgovor, čeprav gre za bolnišnico, ki je javni zavod in so tovrstni podatki običajno dostopni javnosti.

Razpis, da SB Izola oddaja v najem svoje prostore, smo zasledili v uradnem listu, kjer je bil objavljen 27. decembra lani. SB Izola je prijave sprejemala do 14. januarja, zainteresirani so jih morali poslati s pripisom: "Najem poslovnega prostora za namene kardiovaskularne kirurgije in invazivne srčne diagnostike".

V najem so ponudili oddelek z 19 bolniškimi posteljami v pritličju stavbe oziroma pet bolniških sob, dve ordinaciji, prostore invazivne diagnostike v 1. nadstropju, prostore v centralnem operacijskem bloku in enoti intenzivne terapije v 2. nadstropju, operacijsko dvorano št. 5 skupaj z ostalimi pripadajočimi prostori, kot so čajna kuhinja, skladišče, sanitarije in podobno.

Prostori se oddajo pod pogojem, da SB Izola lahko souporablja opremo za diagnostiko

Izhodiščna cena je bila "najmanjši znesek najemnine", ki ga ponudnik lahko ponudi. Izhodiščna mesečna najemnina, kot izhaja iz razpisa, je tako 22.433 evra oziroma letna 269.196 evrov.

Najemnik mora imeti pridobljeno koncesijo ali dovoljenje zdravstvenega ministrstva za opravljanje specialističnih zdravstvenih storitev na področju kardiovaskularne kirurgije in invazivne srčne diagnostike. Prostori se oddajo v najem za štiri leta. Mogoče je najeti izključno vse prostore skupaj pod pogojem, da ima SB Izola pravico souporabe diagnostične opreme.

Komisijo, ki bo izbrala najbolj primernega ponudnika, sestavljajo predsednica Tea Jelačin, Mojca Urbančič in Nives Rener. Oceno tržne vrednosti najemnine je opravil sodni cenilec Jurij Lovšin.

Se je na razpis ponovno prijavil Medicor?

Izbrali bodo najemnika, ki bo ponudil najvišjo mesečno najemnino. V kolikor bi dva ponudnika oddala enako ponudbo, bo izbran tisti, ki je imel v letu 2021 večji obseg poslovanja z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Razpis je bil zaključen 14. januarja, tri dni kasneje smo se na izolsko bolnišnico obrnili za več podatkov v zvezi z izidom razpisa. Vprašali smo, koliko ponudb je prispelo, koliko jih ustreza razpisnim pogojem, kateri ponudnik je bil izbran in kolikšno najemnino je ponudil. Po osmih dneh so nam odgovorili: "Prejeli smo eno prijavo, le-ta je še v postopku obravnave."

Gre za prostore, ki jih je do sedaj najemal Medicor. Ali se je omenjeno zdravstveno podjetje ponovno prijavilo na razpis in je celo edini zainteresirani ponudnik, lahko torej le ugibamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  10 .02. 2022 ob  09: 19
SBI