JE DOPUST V PORTOROŽU DRAG? To je povprečna cena vikend oddiha za štiričlansko družino (VIDEO)

Piran

Letos je bilo slišati veliko očitkov na račun visokih cen v turističnih krajih. Na udaru je bila predvsem Hrvaška, od koder so gostje poročali o visokih zneskih računov v gostinskih lokalih. Preverili smo, kakšne so cene in koliko stane vikend oddih v Portorožu za štiričlansko družino.

Najprej k namestitvam. Zadnji vikend v avgustu, od petka do nedelje, bo družina z dvema otrokoma za apartma odštela od 250 pa vse do 650 evrov. Za dve nočitvi v hotelu pa tudi preko 700 ali celo 800 evrov. Kar pa seveda na oddihu niso edini stroški.

Izposoja ležalnika na portoroški plaži stane 6 oziroma 7 evrov, izposoja senčnika pa še dodatnih 7 oziroma 10 evrov za cel dan. Potem je potrebno prišteti še hrano in pijačo. Cene kosil in večerij v restavracijah se gibljejo med 16 in 18 evrov za porcijo kalamarov, za testenine – odvisno na čigavo teraso sedete – od 10 do 19 evrov. Če se odločite za hitro hrano – cena jufke je 5 evrov.

Za kepico sladoleda je potrebno odšteti 2,5 evra, prav toliko stane kava z mlekom. Vrček piva (0,5 litra) ponekod stane tudi do 5 evrov, osvežilne pijače in sokovi 3 evre ali več. Cene koktejlov so med 11 in 15 evrov.

Če potegnemo črto in čez palec izberemo neko srednjo opcijo – nastanitev in vsi ostali stroški nanesejo okrog 700 evrov – odvisno od tega, koliko si kdo (lahko) privošči. In k temu je treba prišteti še parkiranje. Če je to veliko ali ne – pa bo presodil vsak sam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .08. 2023 ob  20: 40
13
Ko ima para kupa se u moru
a ko ih nema doma un lavoru
Ko ima para kupa se na plazi
a ko ih nema doma na stalazi