Je gostilničarja umoril upokojeni policist?

Kronika

Umora 59-letnega gostilničarja, ki so ga 6. decembra našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju, je osumljen 52-letni moški iz okolice Ptuja, ki je zdaj v priporu, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. Najverjetnejši motiv za umor je koristoljubje in maščevalnost.

"Gre za zelo okrutno kaznivo dejanje. Preiskava je strokovno zelo zahtevna," je dejal Munda. Pojasnil je, da je bila žrtev ustreljena, ter potrdil, da je bil osumljeni nekoč zaposlen na policiji. "Je upokojeni policist," je dejal. Ne ve pa, ali ima osumljeni še vedno dovoljenje za posedovanje orožja.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost prejšnji teden

"Oseba je bila izsledena po nekaj dnevih intenzivne preiskave. Zbrali smo dovolj dokazov, da smo zoper to osebo lahko spisali kazensko ovadbo in jo 14. decembra privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor," je pojasnil Munda.

Preiskava je še vedno v teku, zato na policiji več podatkov ne želijo razkriti. Prav tako še vedno pozivajo vse morebitne očividce kaznivega dejanja, ki se je zgodilo v zgodnjih jutranjih urah po zabavi v gostilni, da posredujejo informacije.

Grozi mu do 15 let zapora

Po poročanju medijev je osumljenec nekdanji policist iz Zabovcev, ki naj bi gostilničarju že večkrat grozil s smrtjo. S pokojnim naj bi bila člana iste lovske družine, kjer naj bi tudi zašla v konflikt.

Kdor komu vzame življenje, se ga po kazenskem zakoniku kaznuje z zaporom do petnajstih let.