JE POSTOJNSKA JAMA RAJ ZA TATOVE? Izkoristil gnečo in turistko 'olajšal' za 300 evrov

Kronika

Včeraj popoldne so policisti Policijske uprave (PU) Koper prejeli prijavo o drzni tatvini na blagajni Postojnske jame, kjer sta bili dve osumljenki pridržani, denar pa je bil vrnjen oškodovani turistki iz Italije. O podobnem dogodku smo že poročali.

Vse fotografije so simbolične.

Ob 12.46 je bil dežurni OKC PU Koper obveščen, da so se na blagajni Postojnske jame zglasili državljani Italije ter naznanili, da pogrešajo 300 evrov. Policist so na kraju ugotovili, da je neznanec pristopil do 52-letne državljanke Italije v času, ko se je ta nahajala v koloni za nakup vstopnice, ter ji na drzen način iz denarnice, ki jo je imela v nahrbtniku, ukradel 300 evrov. Policisti so z zbiranjem obvestil pridobili opis možnih storilk in kmalu v neposredni bližini prijeli dve ženski, 24-letno in 56-letno državljanko Bosne in Hercegovine. Policisti so med varnostnim pregledom pri eni od njih našli 300 evrov gotovine, ki jih je predhodno ukradla zgoraj navedeni turistki. Obe ženski so policisti pridržali, denar pa vrnili oškodovanki. Sledi kazenska ovadba.

Iz parkirišča v Olmu je neznanec preko noči izvršil tatvino skuterja znamke Piaggio Zip 50, mat sivo zelene barve, z nameščeno reg. tablico KP3E-K3. Lastnika je s tem oškodoval za 2.200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Izpred stanovanjske hiše v Serminu je neznanec preko noči ukradel kolo znamke X-Fact, zelene barve, velikost 26 col. Lastnika je oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Iz osebnega avtomobila vozila parkiranega na Fornačah je neznanec odtujil obe registrski tablici KPEK-648. Sledi kazenska ovadba.

Na plaži v Ankaranu je neznanec ukradel nahrbtnik, v katerem je imel oškodovanec dva mobilna telefona in ključe osebnega avtomobila. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjih sedmih dneh je neznanec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo v Hruševju, vendar mu to ni uspelo. Z vlamljanjem je lastnici povzročil za 300 evrov materialne škode. Sledi kazenska ovadba.

Neznanec je na strunjanski plaži pristopil do tam parkiranega električnega skiroja znamke Velocipter, bele barve z zelenimi koleščki, ter si ga protipravno prilastil. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija