JESENI KONČNO REŠITEV? Ali bodo dotrajano in izjemno prometno Železniško cesto uredili?

Ankaran

Dolgo se že vleče obnova ene najbolj prometnih lokalnih cest med Koprom in Ankaranom, Železniške ceste. Sporazum o financiranju ureditve ankaranskega obrobnega kanala (AOK) med ankaransko občino, Ministrstvom za infrastrukturo in Luko Koper je bil podpisan že oktobra 2021. Leta 2022 bi morali na Občini Ankaran pridobiti gradbeno dovoljenje, nato naj bi sledila obnova dveh mostov, kar naj bi sofinancirala Luka Koper. Napovedi, da bo sanacija Železniške ceste in dveh mostov na njej končana do avgusta 2023, pa se niso uresničile.

Začelo se je že leta 2020, ko sta takratni infrastrukturni minister Jernej Vrtovec in ankranski župan Gregor Strmčnik, podpisala pismo o nameri.

Oktobra 2021 so na podlagi tega pisma ankaranska občina, Luka Koper in Ministrstvo za infrastrukturo podpisali sporazum o izgradnji krožišča med Jadransko in Železniško cesto, ureditvi Jadranske ceste in kolesarske poti ter rekonstrukciji Železniške ceste in obnovi dveh mostov na njej. Sporazum je določal še ureditev kanala za izboljšanje poplavne varnosti.

Prenovo kanala za izboljšanje poplavne varnosti, naj bi plačala Luka Koper, Občina Ankaran pa naj bi financirala ureditev krajšega dela cesta s priključkom na krožišče, za kar je v proračunu leta 2022 namenila 1,2 milijona evrov.

Konec januarja letos so ankaranska občina, Luka Koper in ministrstvo podpisali še tri pogodbe, ki urejajo dovoljenja za ureditev AOK in rekonstrukcijo Železniške ceste. Občina Ankaran je z Luko Koper podpisala pogodbo o ustanovitvi služnosti za ureditev AOK za dve leti in pogodbo o ustanovitvi stavbne pravice za Železniško cesto do konec leta 2028, z možnostjo podaljšanja do izgradnje prometne rešitve, predvidene po državnem prostorskem načrtu. Pogodba o ustanovitvi služnosti za rekonstrukcijo Železniške ceste, je bila podpisana tudi med državo in ankaransko občino.

In če je pred januarjem 2024 veljalo, da mora za obnovo dveh mostov na Železniški cesti Občina Ankaran pridobiti gradbeno dovoljenje, za rekonstrukcijo ceste pa to ni potrebno, so se stvari spremenile. Kot so nam potrdili na ankaranski občini, je ministrstvo ugotovilo, da niti za obnovo mostov niti za rekonstrukcijo ceste gradbeno dovoljenje ni potrebno. "Rekonstrukcija Železniške ceste bo v celoti izvedena kot vzdrževalna dela v javno korist," dodajajo na Občini Ankaran.

V prvi fazi naj bi uredili strugo AOK in zgradili dva mosta, enega čez Železniško cesto in drugega čez cesto k staremu črpališču, ter pripadajoče navozne rampe. Ker gre za lokalne ceste, bo gradbeno dovoljenje za te objekte morala pridobiti ankaranska občina, nato pa ga bo predala Luki Koper, ki bo izgradnjo plačala.

Rekonstrukcija Železniške ceste in obnova dveh mostov na njej je v domeni Občine Ankaran. Ker gre za poseg v javno korist, kot že rečeno, gradbenega dovoljenja ne potrebuje. "V tem delu naložbe bo Luka Koper nastopala kot sofinancer, samostojno pa bo vodila projekt ureditve obrobnega kanala. Kakšna bo vrednost izvedbe posameznih del v tej fazi postopka ni znano," so povedali v Luki Koper.

"Trenutno je v teku usklajevanje gradbenih ukrepov za zaščito fekalnega kolektorja odpadnih vod, ki prečka Železniško cesto na dveh mestih. Pričetek rekonstrukcije ceste je predviden v jeseni 2024. Obnovitvena dela, vključno s potrebno konsolidacijo terena, bodo trajala približno eno leto," zaključujejo na ankaranski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JayZ |  20 .06. 2024 ob  10: 32
Če bojo delali iz CPK smo najebali . Ne vem če bo dovolj 1 leto. Uno krožno so delali 1 leto.
hribi |  20 .06. 2024 ob  07: 13
21
1 leto za 500 metrov? Kaj ne bodo delali z bagerji in kamioni?