KAJ RAJE IZBERETE KAVO ALI ČAJ? Odgovor veliko pove o vaši osebnosti

Trendi

Ljubezen do kave je povezana z impulzivnostjo in nagnjenostjo k tveganju, kar pomeni, da bodo ljubitelji kave pogosteje uživali v ekstremnih športih in si želeli novih izkušenj. Ljubitelji čaja so običajno bolj ustvarjalni in lažje pridejo do novih idej, imajo rajši mačke kot pse in so družabni, ekspresivni in energični posamezniki.

Ekstroverti imajo raje čaj

Glede na raziskave, ki jih je v ZDA izvedla agencija za tržne raziskave OnePoll, so ekstroverti bolj verjetno ljubitelji čaja, medtem ko introverti bolj verjetno pijejo kavo. Ekstravertiranost opisuje družabne, ekspresivne in energične posameznike. Na nasprotnem polu, introvertiranost, pa se nahajajo lastnosti kot na primer zadržanost, molčečnost, samostojnost …

Ambiverti so sredi tradicionalnega spektra introverzije in ekstroverzije. Po naravi so bolj prilagodljivi glede svojih potreb po stimulaciji in stiku z drugimi, medtem ko imajo resnični ekstroverti in introverti bolj specifične potrebe in težnje. Izraz omnivert se včasih uporablja namesto ambivert, vendar imata isti pomen.

Ljubitelji kave tvegajo

Ta raziskava je pokazala, da je uživanje kave povezano z impulzivnostjo in nagnjenostjo k tveganju, kar pomeni, da bodo ljubitelji te priljubljene pijače pogosteje uživali v dejavnostih, kot so ekstremni športi in si pogosteje želeli novih izkušenj.

Ljubitelji čaja imajo sladek zob

Anketiranci, ki so imeli raje čaj, so mu pogosteje dodajali sladkor, tisti, ki so pili kavo, pa so uživali v svoji pijači brez dodanega sladkorja.

Ljubitelji kave imajo raje pse kot mačke

Na vprašanje, ali bi raje imeli mačka ali psa kot hišnega ljubljenčka, je več ljubiteljev kave izbralo psa, tisti, ki imajo raje čaj, pa so bolj pogosto izbrali mačko. Ljudje, ki imajo radi pse, iščejo zvestega prijatelja. Ljudje, ki imajo radi mačke, pa iščejo naklonjenost. Lastniki mačk so bolj občutljivi kot lastniki psov. 

Bojda se dve skupini živaloljubcev med seboj ločita tudi po drugačnem smislu za humor. Ljudje, ki imajo radi mačke, imajo bolj sofisticiran, ironičen humor, ki temelji na inteligentnih besednih igrah. Ljudje, ki imajo radi pse, se načeloma smejijo vsem šalam in smešnicam. 

Tisti, ki pijejo čaj, so običajno bolj ustvarjalni

Glede na to raziskavo vam čaj pomaga pri večji ustvarjalnosti in kreiranju novih idej. Hkrati je druga študija pokazala, da kljub temu da kava nima pozitivnega vpliva na ustvarjalnost, kava izostri vaše sposobnosti reševanja težav.

Ljubitelji kave so bolj pod stresom, a manj pogosto v depresiji

Raziskave, opravljene na univerzi v Kentuckyju, so pokazale, da več ko morajo študentje opraviti dela v semestru, več kave popijejo. Ker je kofein poživilo, to ni slučajno. Poleg tega so ugotovili, da je bila stopnja depresije med ljudmi, ki pogosto pijejo kavo, za 32 odstotkov nižja kot pri ljudeh, ki je ne uživajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija