KAJ ŽENSKE NAJBOLJ PRITEGNE PRI MOŠKIH IN OBRATNO? Pri obeh spolih ključno vlogo igra oblika telesa

Trendi

Anna Machin je antropologinja z univerze Oxford, ki raziskuje razlike med spoloma. Pri moških so bolj aktivna področja možganov, ki se ukvarjajo z razmišljanjem, ne s čustvi. V nadaljevanju boste izvedeli, kakšna oblika ženskega telesa je najbolj privlačna moškim in obratno.

Človeška paritvena igra je trg, podoben borzi, vendar je naša vrednost namesto evrih izražena v vrednosti partnerjev. Evolucija želi, da bi ženske lahko zanosile in bile dovolj zdrave, da bi lahko živele dovolj dolgo in vzgajale otroke. Kar zadeva moške, je najpomembnejša njihova sposobnost, da zaščitijo svojo družino. Ne pozabite, da so bile ženske včasih pogosto noseče in posledično zelo ranljive.

Ženski boki so eden najmočnejših kazalcev njenega zdravja in plodnosti. Medkulturne raziskave o ženski telesni obliki so namreč večkrat pokazale, da je za moške močno privlačna postava v oblika peščene ure, ki velja za najbolj "idealen" tip postave. Zanjo je značilen uravnotežen obseg prsi in bokov, pas pa je vitek in lepo izrazit. To bi vas znalo presenetiti zaradi današnjega velikega poudarka na vitkosti, vsaj na Zahodu.

Ženske potencialne partnerje medtem ocenjujejo glede na razmerje med rameni in pasom. Najraje imajo V-obliko telesa, za katero so značilni širok prsni koš in ramena z ožjimi boki ter pasom, kar pomeni, da je zgornji del telesa sorazmerno večji od spodnje polovice. Takšno postavo imajo navadno moški, ki se ukvarjajo z vadbo s težo. Obenem je za oba spola simetrija znak dobrih genov, poroča Daily Mail.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .02. 2022 ob  08: 54
močna raziskava
 |  28 .02. 2022 ob  07: 59
HVALA REĐIONAL ZA TA ČLANEK
RES JE POVEZAN Z REGIJO IN OBALO
Pjero Panin |  26 .02. 2022 ob  16: 34
Ah tolko trikov in fint kako ocarat nasprotni spol,ampak na dolgi rok so cisto druge stvari pomembne.
Je bolj dosadno se o tem pogovarjar spominja na piflarja ki je v soli naredil vse naloge pravocano in ni sprical pouka