KAKO VARNI SO OTROCI? Kar 1285 kršitev prometnih predpisov, dva voznika sta svoje šolarje k pouku peljala pod vplivom alkohola

Kronika

V nacionalni preventivni akciji Varno v šolo, ki je potekala med 28. avgustom in 8. septembrom, je bilo ugotovljenih 1285 kršitev cestnoprometnih predpisov. Odrejenih je bilo 665 alkotestov voznikom, ki so prevažali otroke, od tega sta bila dva pozitivna. Prav tako so kontrolirali 588 vozil za prevoz skupine otrok, so sporočili s policije.

Pri kontroli vseh vozil, kjer so se prevažali otroci, so policisti ugotovili 73 kršitev neuporabe varnostnih pasov in 168 kršitev povezanih z neuporabo zadrževalnih sistemov. Policisti so v bližini šol ugotovili 467 prekoračitev hitrosti, so navedli.

Nacionalna preventivna akcija Varno v šolo z geslom Srce prometne varnosti smo vsi se je začela ob začetku šolskega leta. Akcija se je letos osredotočila na povezovanje skupnosti učencev, učiteljev, staršev in skrbnikov ter vseh udeležencev v prometu skozi simbol srca, ki simbolizira skrb in varnost.

Z akcijo so Agencija za varnost prometa (AVP) in policija s partnerji voznike znova aktivno ozaveščali o vračanju otrok v promet in na šolske poti, predvsem pa so želeli vplivati na vedenje voznikov, povezano z nekaterimi najpogostejšimi tveganji za nastanek prometne nesreče.

V prvih šolskih dneh so policisti obiskali tudi nekatere osnovne šole in skupaj z ravnatelji ter mentorji prometne vzgoje na roditeljskih sestankih starše prvošolčkov seznanili z nevarnostmi, ki na cesti prežijo na najmlajše. V okolici šol pa so izvajali poostren nadzor prometa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija