KAKŠNA JE VAŠA FIZIČNA PRIPRAVLJENOST? Vaje za kvalitetno spolnost

Trendi

Optimalna telesna pripravljenost je ključna za izboljšanje kakovosti spolnega življenja. Spodaj je predstavljen niz vaj za moške in ženske, ki bodo pripomogle k boljšemu seksu.  

Keglove vaje

Keglove vaje so usmerjene v krepitev mišic medeničnega dna. Redno izvajanje teh vaj ne le, da okrepi te mišice, ampak tudi obogati spolno izkušnjo ter prispeva k močnejšim orgazmom. Za izvajanje Keglovih vaj stisnite mišice, ki jih uporabljate za zaustavitev uriniranja, jih zadržite nekaj sekund in nato sprostite. Ponovite to 10-krat, dvakrat na dan.

Vaje za krepitev jedra

Močno jedro, ki vključuje trebušne in hrbtne mišice ter mišice medenice, prispeva k stabilnosti med spolnimi odnosi. Vaje, kot so deska (plank), trebušnjaki in most okrepijo mišice jedra in izboljšajo nadzor gibanja med seksom.

Kardio vaje

Redna kardio vadba, kot je tek, plavanje ali kolesarjenje poveča telesno vzdržljivost ter izboljša prekrvavitev. To prispeva k daljši vzdržljivosti med spolnimi odnosi ter intenzivnejšim občutkom.

Joga

Praksa joge izboljša gibljivost, ravnotežje in telesno zavedanje, hkrati pa prispeva k sprostitvi. Določene jogijske poze, npr. položaj "goloba", izboljšajo pretok krvi v medenici in povečajo spolno zadovoljstvo.

Dihalne vaje

S pravilnim nadzorom dihanja lahko povečate intenzivnost orgazma in dosežete večjo sproščenost med spolnimi odnosi. Poskusite globoko in počasi dihati med seksom ter se osredotočiti na svoje dihanje.

Ob redni vadbi je ključnega pomena tudi skrb za splošno zdravje, vključno z uravnoteženo prehrano, dovolj spanja in zmanjševanjem stresa. Komunikacija med partnerjema igra prav tako pomembno vlogo pri izboljšanju intimnosti in zadovoljstva med spolnimi odnosi. Izražanje želja, potreb ter iskanje novih načinov za povečanje užitka med intimnostjo bo obogatilo vaše spolno življenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija