KANDIDATI STRANKE SVOBODA V OBČINI IZOLA: "Delali in trudili se bomo za vse generacije"

Izola

Stranka Gibanje Svoboda se v Izoli podaja na lokalne volitve z ambicioznim programom in cilji. Milan Bogatič je njihov kandidat za župana. Na listi za občinski svet je 21 kandidatk in kandidatov, vsi so domačini, imajo različnie izkušnje, opravljajo različne poklice in imajo znanje na različnih področjih. Vsi pa so poznani v lokalnem okolju. Dve osebi z liste že imata izkušnje z občinskim svetom, ostali kandidati so pripravljeni trdo delati in se dokazati, ker verjamejo, da se z dobrim in predvsem transparentinim delom lahko veliko postori v Izoli. Njihov moto je Na bolje. Za! Transparentno in učinkovito delovanje!

Del ekipe Svoboda s kandidatom za župana Milanom Bogatičem v San Simonu.

Nosilec liste je Izolan Milan Bogatič, ki se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami v javni upravi in gospodarstvu. Višjo šolo je končal v Piranu, fakulteto za pomorstvo pa na Reki. Do upokojitve je bil direktor Carinskega urada Koper. Po značaju je odločen, močan in predvsem zaupanja vreden, kot pravijo vsi, ki ga poznajo. Neomajen je pri svojih načelih in ima močan čut za sočloveka. Za sogovornika si vzame čas, ga posluša in tudi sliši. Na tak način želi tudi voditi občino, če bo izvoljen. Za kandidaturo za prihajajoči mandat se je odločil, ker je nezadovoljen z dosedanjim načinom vodenja občine.

V iztekajočem se mandatu je bil predsednik Nadzornega odbora Občine Izola. Vsa štiri leta je javno opozarjal na nepravilnosti, neracionalno porabo proračunskih sredstev ter na netransparentno vodenje občine. Zaradi njegovih moralnih načel bo poskrbel, če mu bodo volivke in volivci zaupali, da bo Izola postala občina z visoko stopnjo integritete, kjer bodo občanke in občani ponovno verjeli v dobro delovanje njenih institicij. Okoli sebe je zgradil ekipo skrbno izbranih, enako mislečih posameznikov, ki jim verjame in prepričan je, da lahko z njihovo pomočjo spodbudi trajnostni razvoj, inovativnost, ustvarjalnost in samoiniciativo ljudi v občini. Vsekakor je njegovo prvo in edino vodilo, da bo vodenje občine odprto in pregledno, da bodo občani ponovno dobili občutek, da so tudi njihovi predlogi in težave slišani ter upoštevani.

Občina Izola je edina občina v Sloveniji, kjer so prebivalci na referendumu zavrnili sprejetje OPN-ja. Je ena redkih občin, kjer je več degradiranih območji kot novih ali obnovljenih stavb in edina občina v Slovenski Istri, ki ne premore primerne avtobusne postaje. V teh dejstvih vidijo kandidatke in kandidati Svobode izzive in priložnosti za boljše delovanje občine v prihodnosti.

Izola je neizbrušen diamant, ki potrebuje dobro vodenje, z dobro zastavljenimi projekti. Nekoč mesto z velikimi dogodki, bodisi športnimi in kulturnimi, je danes samo še bleda senca zgodovine. Postati mora prostor, kjer se bo spodbujal poslovni razvoj, kar bo prineslo odprtje novih delovnih mest z dodano vrednostjo. Slednje bo pripomoglo, da se mladi in mlade družine ne bodo izseljevali iz občine, temveč bodo lahko z njeno pomočjo prišli do najemniškega stanovanja z možnostjo kasnejšega odkupa. Vendar vse te potrebne spremembe v Izoli niso samoumevne, ne pridejo čez noč. Za to je potreben dober program, ekipa z znanji ter motivacijo in veliko vloženega truda ter časa.

Volilni program je vodilo Gibanja Svoboda, ki je bil spisan in sprejet s pomočjo vseh kandidatov na listi in njenih podpornikov. Program je zastavljen široko, vendar so se odločili, da bodo v predvolilnem obdobju poudarek namenili predvsem petim ključnim razvojnim projektom:

- Nujno sprejetje Občinskega prostorskega načrta. S sprejetjem bodo nato smotrno zgotovili upravljanje prostora v skladu s sodobno urbanistično prakso, lahko bodo zagotovili nova stanovanja in revitalizacijo degradiranih območji, predvsem pa bodo vsem občanom lahko zagotovili ugodno življensko okolje.

- Spodbujanje podjetništva, razvoj inkubatorjev in tehnološkega parka. S slednjim želijo zgraditi mrežo za izmenjavo podjetniških izkušenj, s tehnološkim parkom pa spodbujati partnerstva, ki bodo s skupnim ustvarjanjem izoblikovala prebojne ideje ter produkte z dodano vrednostjo.

- Vzpostavitev športnega centra, ker je Izola na področju športa in športne infrastrukture zanemarjena. Potrebno je zagotoviti boljše pogoje za treninge, rekreacijo in druženje.

- Stanovanjska neodvisnost za mlade je nujno potrebna. Konkretno se bodo lotili problematike in reševanja le–te.

- Zeleni preboj je zelo pomemben, kajti samooskrba v občini mora postati prioriteta tudi v Izoli. Potrebno je zagotoviti zadostne količine vodnega vira, tako za gospodinjstva kot tudi za zagotavljanje prehranske samooskrbe. Podkrepiti je potrebno energetsko neodvisnost.

ZA! Stanovanjsko problematiko mladih!

ZA! Stanovanjsko problematiko mladih! Potrebno je mladim in mladim družinam zagotoviti stanovanjsko neodvisnot. Da ne bežijo iz domačega okolja! Skupaj, z vami! ZA! Svobodo Izole! 20. 11. 2022 bosta pomembni dve številki ➡️ obrkoži 2️⃣ za županskega kandidata Milan Bogatič ❗️ ➡️ obkroži 9️⃣ za kandidate za občinski svet ❗️ #gibanjesvoboda #svobodazaizolo #izolaprihodnosti #kernamnivseeno Gibanje Svoboda Gibanje Svoboda Slovenska Istra

Objavil/a Gibanje Svoboda Izola dne Četrtek, 10. november 2022

Zaradi izpostavljenih točk in ker si želijo sprememb, so se v Gibanju Svoboda Izola odločili, da se podajo v boj na lokalnih volitvah. Vedo, da je program sestavljen ambiciozno, vendar se ne bodo ustrašili bremena, ki ga prinaša zmaga na volitvah in opravljanje odgovornih nalog župana ali občinskih svetnikov. Ker si želijo, da se stvari v Izoli premaknejo na bolje in da začne občinska uprava delovati transparentno. "Naša Izola tone iz dneva v dan in tega si ne smemo dopustiti. Ne gre samo za nas, delali in trudili se bomo za vse generacije, tako za seniorje, kot tudi za naše najmlajše," poudarjajo kandidati Svobode v občini Izola.

Za vse dodatne informacije o vsebini programa in aktivnosti Svobode Izola vabljeni, da jih obiščete v štabu, na naslovu Pittonijeva ulica 14, Izola. Štab je odprt vsak dan, v njem pa lahko kakšno besedo spregovorite s kandidatom za župana Bogatičem in z vsemi kandidatkami in kandidati za občinski svet. Nahajajo se v neposrednji bližini Royal bara. Srečate jih lahko tudi po Izoli, ko kolesarijo s svojim štirikolesnikom. Vabijo vas, da obiščete tudi spletno povezavo Gibanje Svoboda Izola in Facebook strani Gibanje Svoboda Izola ter Gibanje Svoboda Slovenska Istra.