KAR TRIKRAT V TREH DNEH! Kaj storiti v takih primerih

Kronika

OKC PU Koper je bil v treh dneh trikrat obveščen o vožnji v nasprotni smeri avtoceste oziroma hitre ceste, in sicer v prvem primeru med Bivjami in Bertoki, v drugem med Škofijami in Bertoki in v tretjem primeru med Sežano in Gabrkom.

Koprski policisti ob tem opozarjajo: "Vožnja po nepravilni strani avtoceste se zaradi velikih hitrosti velikokrat konča s hudimi posledicami.

V kolikor se pred nami pojavi vozilo, ki vozi v napačni smeri, je velika verjetnost, da vozi v napačni smeri skrajno po desni, torej na prehitevalnem pasu naše vožnje. Ko takšno vozilo zaznate, takoj zmanjšajte hitrost vožnje in se umaknite na vozni ali celo na odstavni pas, vklopite vse utripalke, da opozorite še voznike, ki vozijo za vami.

Primer posledice vožnje v nasprotni smeri

Če uspete, pokličite policijo na številko 113, varneje je, da to stori sopotnik. Če si lahko zapomnite registrsko številko avtomobila in tip vozila ter lokacijo, kjer ste ga opazili, bo v postopku iskanja voznika ta informacija zelo koristna. Pomembno pa je, da najprej zavarujete sebe."

Več si lahko preberete tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .01. 2024 ob  15: 16
15
Odvzet vozniško in prepovedat vožnjo do konca življenja.