KLJUB DEŽJU NA SLAVNIKU 250 TEKMOVALCEV: Na gorsko-kolesarskem maratonu nekoliko krajša trasa (FOTO)

Koper

Največji rekreativni gorsko-kolesarski maraton v Sloveniji, MTB Slavnik je kljub slabem vremenu na pobočje Slavnika privabil 250 tekmovalcev, so v nedeljo v izjavi za javnost sporočili organizatorji dogodka. Tekmovalci so se merili na treh skrajšanih trasah.

Organizatorji so se za skrajšanje odločili zaradi slabe vremenske napovedi in zagotavljanja varnosti. Krajša trasa je bila namesto 29 kilometrov dolga 22, srednjo so za razliko od načrtovanih 44 speljali po 36 km dolgi trasi, najdaljšo pa so po pobočjih Slavnika, Čičarije ter Podgrajskega in Matarskega podolja skrajšali za 12 km, tako da je tekmovalce čakal 54 km dolg maraton.

Prvi je ciljno črto najdaljše preizkušnje prečkal Luka Tavčar s časom 2:10:29 in s tem osvojil naziv kralja Slavnika. Naziv kraljice si je na najzahtevnejši preizkušnji s časom 2:57:04 prikolesarila Lara Kocjancic.

Na srednji trasi je bil najhitrejši Italijan Enrico Del Gallo, ki je postal postal princ Slavnika, družbo v ženski konkurenci pa mu je delala Michela Baf. Na najkrajši progi sta bila najhitrejša Roberto Vidoni in Anna Santellani.

Izpeljali so tudi tekmovanje na e-kolesih, na katerih so se najbolje znašli Matej Kniewald na kratki ter Sebastian Prinčič na srednji trasi.

Dogodek sicer organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina, ob podpori občin Hrpelje-Kozina, Koper ter zlatih sponzorjev, po katerih so poimenovane posamezne trase.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija