KLJUB HITREMU POSREDOVANJU JIMA NI BILO POMOČI: 86-letni moški in 79-letna ženska sta umrla na kraju (FOTO, VIDEO)

Kronika

Poročali smo že o hudi tragediji, ki se je danes zgodila v Portorožu in v kateri sta življenje izgubili dve osebi. Bili sta v avtomobilu, ki je zapeljal v morje. Kljub hitremu posredovanju gasilcev, potapljačev, reševalcev in policistov, jima žal niso mogli pomagati. 

Policisti so bili nekaj minut pred pol 12. uro obveščeni, da je v Portorožu v morje zapeljalo osebno vozilo. Na kraj so bili takoj napoteni reševalci, gasilci, potapljači in policisti.

Kot je povedal vodja intervencije Boštjan Majcen iz Gasilske brigade Koper, sta bila na kraj takoj napotena dva gasilca iz njihove izpostave v Luciji, iz Kopra pa je na intervencijo odšlo še sedem gasilcev, med njimi so bili tudi potapljači.

Prva sta na kraj prispela gasilca iz Lucije. “Ko sta naša dva prišla, se pravi iz izpostave na samo lokacijo, sta opazila vozilo kako pluta dobrih 8-10 metrov od obale. Eden od gasilcev je nemudoma skočil v vodo in odplaval do vozila”, pove Majcen.

A pogoji za reševanje so bili po besedah vodje intervencije neprimerno zahtevni in nevarni. “Tako da so potem samo vozilo zapeli z vitlo od kamiona, ga povlekli zraven obale, tam so pa potem enega po enega izvlekli iz vozila, skupaj s policisti dva metra visoko na obalo, kjer so se potem pričeli postopki oživljanja.”

Osebi so iz morja potegnili 20 minut do 12. ure in nemudoma začeli z oživljanjem, a jima žal niso mogli pomagati. Zdravnica je 20 minut čez 12. uro potrdila smrt 86-letnega moškega in 79-letne ženske iz okolice Ljubljane in odredila obdukcijo. Policisti okoliščine še preverjajo, so pisno sporočili s koprske policijske uprave. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija