KLJUB MOTEČIM RAZMERAM SO SE JADRALCI DOBRO ODREZALI: Koprčan se je povzpel za devet mest (FOTO)

Svet

Na Regati zadnje priložnosti v Hyeresu, kjer se delijo še zadnje olimpijske norme, je včeraj potekal drugi regatni dan. Jadralce olimpijskih razredov so včeraj motile spremenljive vetrovne razmere, a so se Slovenci dobro odrezali. V razredu iQFOiL je v edinem odjadranem plovu slavil Val Eržen.

Zaradi zelo nestabilnih vetrovnih razmer - na regatnih poljih so imeli jadralci včeraj od skorajšnjega brezvetrja do vetra moči 25 vozlov - med jadralci formule kite, kjer jadra Toni Vodišek, niso izpeljali nobene regate, v nekaterih drugih razredih pa po eno.

Prvič so včeraj zajadrali jadralci kvalificiranih držav ILCA 7 in odjadrali en plov. Olimpijec Žan Luka Zelko ga je končal na 14. mestu, kar je tudi njegova trenutna skupna uvrstitev. Mladinec Luka Zabukovec je v konkurenci 67 jadralcev prijadral na 54. mesto.

V razredu iQFOiL so po peturnem čakanju na vodi le odjadrali en plov, v katerem je slavil komaj 17-letni Slovenec Val Eržen. S tem je močno izboljšal skupno uvrstitev, s 14. mesta se je povzpel na peto. Tudi Lina Eržen je včeraj odjadrala dobro in edino regato končala na tretjem mestu, skupno je zdaj 14.

"Danes, enako kot včeraj, smo preživeli veliko časa na vodi, a odpeljali malo regat. Regatno polje smo zaradi nestabilnega vetra menjali kar štirikrat. Danes je padla prva zmaga v regati, ki jo je dosegel Val, pa tudi Lina je bila blizu nje. Borimo se naprej z enakim tempom, cilj je še daleč," je dejal trener Igor Eržen.

Skupina deklet, v kateri nastopa Marina Vodišek, je odjadrala štiri regate. Prva dva včerajšnja plova je končala na šestem mestu, zadnja dva pa na sedmem in devetem mestu. Skupno ostaja deveta.

Lin Pletikos je v razredu ILCA 6 prvi plov končala na 16. mestu, a v cilj drugega prijadrala kot tretja in v skupni lestvici napredovala za tri mesta ter je zdaj četrta. Mladinka Alenka Valenčič je svoj prvi nastop končala na 22. mestu in drugega na 29., po današnjem dnevu je na 31. mestu.

Dobro sta jadrala tudi Tina Mrak in Jakob Božič v razredu 470 mix. Prvi plov sta končala kot deveta, drugega kot četrta. Četrta sta tudi skupno. Martin Fras in Mija Škerlavaj sta bila v prvem plovu 22., druge regate pa nista zaključila in sta skupno 26.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija