KO SE JE ZBUDIL, JE BILO ŽE PREPOZNO: Okradli so ga za več kot 50.000 evrov, PU Koper prosi za pomoč

Kronika

Policisti so včeraj ob 22.50 dobili prijavo velike tatvine iz tovornega vozila s priklopnikom pri Postojni. Voznik, 54-letni državljan Romunije, je parkiral vozilo za počitek. Medtem ko je spal, so mu iz tovornega dela ukradli večjo količino aparatov za kavo v vrednosti več kot 50.000 evrov. Ko je začutil premikanje kamiona, je izstopil in opazil bel kombi, ki je ravno speljal. Policisti intenzivno zbirajo informacije in ob tem pozivajo morebitne očividce, da vse koristne informacije sporočijo na 113, najbližji policijski postaji ali na anonimni telefon 080 1200.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 48 urah intervenirali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 241 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in pet vlomov, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih.

Razgrajanje pod vplivom alkohola

V sredo je na železniški postaji v Divači pod vplivom alkohola razgrajal 66-letni moški. Umiril se ni niti po prihodu policistov na kraj in jim je tudi grozil. Odredili so mu pridržanje in izdali plačilni nalog.

Tihotapljenje migrantov

V četrtek ob 3.20 so imeli policisti na kontrolni točki v Sočergi v postopku osebni avtomobil Mazda, hrvaške registracije, ki ga je peljal 29-letni državljan Ukrajine. Prevažal je dva državljana Sirije in enega državljana Turčije brez dokumentov. Postopki še potekajo, za voznika bo podana kazenska ovadba.

Prometna nesreča na Šmarski cesti

V četrtek ob 21.24 so bili obveščeni o prometni nesreči na Šmarski cesti v Kopru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj. Povzročitelj je bil očitno pod vplivom alkohola, vendar je preizkus alkoholiziranosti odklonil, odrejen je bil strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija