KO SE ZA "DELO OD DOMA" ODLOČIJO KRIMINALCI: Preko spletnih platform kupoval mamila in jih dobavljal vse do Kopra

Kronika

Celjski kriminalisti so zaključili večmesečno preiskavo kriminalne združbe. V zaključni akciji so odvzeli prostost šestim osebam, osumljenim storitve 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. Preiskovalni sodnik je za dve osebi odredil pripor, štiri pa so po preiskavi spustili na prostost, so danes sporočili s policije.

V preiskavi, ki so jo celjski kriminalisti vodili v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, so ugotovili, da je 48-letni osumljenec z območja celjske policijske uprave, od maja lani do odvzema prostosti organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so v skladu z uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog prepovedane, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Slednje je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služ, dostavil preprodajalcem s širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksi butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana.

Med preiskavo so mu zasegli okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev omenjenih psihoaktivnih substanc ter osem litrov GBL, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 mililitra.

Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija