KO SE ZAJTRK SPREMENI V GROZLJIVKO: Kašljal je in kihal ter zagledal svoje črevesje

Svet

Moški s Floride je v restavraciji zajtrkoval s svojo ženo, ko sta kašelj in kihanje povzročila nenavadno poškodbo, ki je šokirala reševalce. Po poročanju ameriškega časopisa za medicinske primere je 63-letni moški po kihanju dobil 'moker' občutek, ki mu je sledila ostra bolečina. Nato je dvignil majico in opazil, da mu nekaj centimetrov črevesja štrli iz nedavne kirurške rane na trebuhu.

Moški je sprva pomislil, da bi se sam odpeljal v bolnišnico. Kasneje si je premislil, saj se je bal, da bi si še bolj poškodoval telo, zato je njegova žena poklicala reševalce. Reševalci so prišli v petih minutah in opazili odprtino, skozi katero je štrlelo veliko črevesja. Medtem ko je bila moška majica prepojena s telesnimi tekočinami, so reševalci opazili le minimalno krvavitev. Zdravstveno osebje je priznalo, da takšne poškodbe še niso videli in niso bili prepričani o najboljšem zdravljenju, saj običajni protokoli niso predvidevali takšne situacije.

Reševalci so vedeli, da je treba črevesje ohraniti vlažno, zato so ga prekrili s fiziološko raztopino in moškega ovili z gazo okoli trebuha, preden so ga odpeljali v bolnišnico. Dva tedna prej je moški s Floride prestal operacijo zaradi zapletov, povezanih z rakom prostate. Operacija je bila uspešna in zdravniki so pacienta poslali domov v dobrem stanju. Tistega jutra so mu pregledali rano in odstranili šive. Zajtrk v restavraciji je bil mišljen kot praznovanje njegovega izboljšanega zdravja.

Ko je moški prispel v bolnišnico, so ga takoj odpeljali v operacijsko sobo, kjer so se zdravniki dogovorili o najboljšem načinu zdravljenja. Na srečo niso našli poškodb črevesja in so ga lahko vrnili nazaj v telo ter zaprli rano z notranjimi in zunanjimi šivi. V bolnišnici je ostal naslednjih nekaj dni, medtem ko je okreval in ni imel nobenih drugih zapletov. Po šestih dneh so ocenili, da je dovolj zdrav za vrnitev domov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija