KOPER DANES POD DROBNOGLEDOM POLICIJE: Tekma velja za rizično, kaj to pomeni za navijače?

Koper

Košarkarji Slovenije bodo danes ob 18. uri v dvorani Bonifika v Kopru igrali drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Po uvodnem uspehu proti Ukrajini bi bili ob zmagi proti Izraelu z eno nogo že med 24 udeleženci eurobasketa, ki bo znova potekal v štirih državah.

Poleg Ukrajine in Izraela je v slovenski skupini še Portugalska, s katero se bo Slovenija srečala v letošnjem novembrskem ciklusu kvalifikacij, na evropsko prvenstvo na Cipru, Poljskem, Finskem in v Latviji pa se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

Slovenski košarkarji se zavedajo, da jih danes čaka težje delo kot proti Ukrajini v četrtek. Poudarjajo, da bodo lahko po uvodni zmagi zaigrali bolj sproščeno in si skušali že po prvih dveh tekmah več ali manj zagotoviti pot na evropsko prvenstvo.

"Izrael ima večjo individualno kakovost kot Ukrajina. Yam Madar je eden od najbolj nadarjenih mladih košarkarjev v Evropi, njegovi soigralci pa so izkušeni. Vseeno menim, da smo kot posamezniki vendarle boljši, imamo pa tudi najboljšo moštveno kemijo v skupini. Naš ustroj je enak že vrsto let. S pomočjo navijačev smo v vlogi favorita," pravi kapetan Klemen Prepelič.

Tekma velja za rizično

Tako kot dvoboj z Ukrajino tudi tekma z Izraelom z varnostnega vidika velja za rizično. Prireditelji obiskovalce pozivajo, naj pravočasno pridejo v Bonifiko in upoštevajo navodila varnostnih organov in policije. V dvorano je zaradi varnostnih razlogov poleg nevarnih predmetov, tekočin in večjih torb prepovedan vnos določenih predmetov. Prav tako velja prepoved vnosa zastav tujih držav in transparentov z žaljivo vsebino.

Obiskovalce jutrišnje tekme se poziva, da se na prizorišče odpravijo pravočasno, saj se zaradi varnostnega pregleda ob...

Posted by Košarkarska zveza Slovenije on Saturday, February 24, 2024

"V nedeljo v okolici dvorane ni prijavljenega nobenega shoda, prav tako sprememba prometnega režima ni predvidena. Za varnost udeležencev bo skrbela varnostna služba, za varnost ljudi zunaj prireditvenega prostora, po potrebi, če bo organizator potreboval pomoč policije, pa tudi na prireditvenem prostoru, pa bo skrbela tudi policija. Koliko policistov bo na terenu, je odvisno od informacij, ki jih bomo zbrali do samega začetka tekme. Policija trenutno z informacijami o konkretnih grožnjah ne razpolaga," so sporočili s Policijske uprave Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  25 .02. 2024 ob  13: 45
13
Jaz bojkotiram to tekmo upam da tudi drugi !!!!!!!
vseved |  25 .02. 2024 ob  11: 24
-13
Upam, da policija v kali zatre vsak poskus divjanja podpornikov palestincev.