KOPER GOSTIL REGATO 2024 FX OPEN SERIES SLOVENIA: Vodilna slovenska posadka je po preobratu pristala na drugem mestu

Koper

Minuli vikend se je v organizaciji JK Jadro Koper odvijala regata 2024 FX Open Series Slovenia, na kateri so tekmovalci jadrali z jadrnicami ženskega olimpijskega razreda 49er FX. 2024. Slovenska posadka v postavi Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič je tekmovanje zaključila na drugem mestu.

Open Series je nova serija regat, namenjena mlajšim jadralcem, ki predvideva 6-8 jadralskih dogodkov letno v celinski Evropi, regata v Kopru pa je bila druga letos in tudi nasploh v tej novi seriji. V tej seriji regat omejitve glede spola ne veljajo, kar pomeni, da lahko tekmujejo ženske, mešane in moške ekipe. Na koprski regati se je pomerilo šest posadk, med njimi dve slovenski – Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič ter Alja Petrič in Katja Filipič. Po treh dneh jadranja se je regata včeraj zaključila s slovensko posadko Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič na drugem mestu.

Ob zaključku finalnega dneva tekmovanja je Janja Orel iz JK Jadro Koper povedala, da je zadnji finalni dan vreme ponovno spodbudilo termiko z morja, saj je pihal veter od severozahoda do zahoda z močjo od 6 do 11 vozlov: "Začetek tekmovalnega dne je poskrbel za preobrat v rezultatih, saj je morala vodilna posadka iz Slovenije odstopiti od prve regate zaradi okvare na jadrnici, kar je s pridom izkoristila madžarska posadka in v tem plovu zmagala. V drugem plovu se je posadka iz Slovenije vrnila v igro s prvim mestom. Vse se je odigralo na koncu v zadnjem plovu, kjer je posadka z Madžarske, Attila Tóth in Levante Borda, povedla in tako prevzela tudi skupno končno zmago. Slovenska posadka Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič se je morala zadovoljiti s končnim drugim mestom. Na tretjem mestu sta končala jadralca iz Švice Nadine Böhm in Yanik Wieland."

Danes je bil zadnji, finalni dan tekmovanja 2024 49er FX Open Series Slovenia. Ponovno je vreme spodbudilo termiko iz...

Objavil/a JK Jadro Koper dne Nedelja, 7. april 2024

Nova serija regat (Open Series) je nastala na pobudo trenerjev, ki vzgajajo novo generacijo skiff jadralcev. Prvo letošnjo regato (in prvo sploh) je gostil španski El Balis, drugo je organiziral JK Jadro Koper, sledi mladinsko evropsko prvenstvo junija na Češkem, potem pa še regate v Kielu, Gdansku, Galiciji (svetovno prvenstvo samo za ženske), na Blatnem jezeru ter zadnja regata oktobra na Gardskem jezeru. Vsaka od teh lokacij se ponaša z dobrimi pogoji in podpira razvoj mladih jadralcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija