KOPRČAN V NEKAJ URAH DVAKRAT PADEL NA ALKOTESTU: Je pa dopoldne napihal manj kot ob štirih zjutraj

Kronika

V Kopru so v soboto ob 4.37 policisti ustavili 59-letnega voznika osebnega vozila iz Kopra, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,42 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov in tudi zaradi nedostojnega vedenja. Ob 10.25 pa so ga ponovno ustavili v Divači, ponovno mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,11 mg/l. Ker je voznik vozil v času ukrepa začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo, izdan mu je bil plačilni nalog, zanj bo podan obdolžilni predlog. 

V Postojni so v petek ob 00.58 policisti ustavili 44-letnega voznika osebnega vozila iz Postojne, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,33 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in izdan mu je bil plačilni nalog.

V petek ob 21.57 so imeli na Šmarski cesti v postopku 19-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Pirana, ki je na odseku, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 105 km/h. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto v Kopru so ob 2.50 ustavili 50-letno voznico osebnega vozila iz okolice Kopra, ki ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,87 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog.

V Kopru so v soboto ob 3.58 ustavili 23-letnega voznika osebnega vozila, državljana Hrvaške, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,80 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Ker tujec v Sloveniji nima urejenega bivališča, mu je bilo odrejeno pridržanje, nakar bo z obdolžilnim predlogom priveden na OS v Kopru – oddelek za prekrške.

V Portorožu so v soboto ob 8.49 ustavili 28-letnega voznika osebnega vozila iz Izole, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,66 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

V nedeljo v Luciji so policisti ob 9.50 ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.37 mg/l, vendar se z njim ni strinjal. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil odrejen tudi postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je opravil v izolski bolnišnici. Sledi obdolžilni predlog.

Prometna nesreča s hujšimi poškodbami

V nedeljo ob 19.23 so policisti obravnavali prometno nesrečo s hujšimi poškodbami. Pri Hraščah je vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil 47-letnik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,63 mg/l. Odrejen je bil tudi strokovni pregled na mamila ter zdravila. Tako voznika kot tudi oba potnika so odpeljali v UKC Ljubljana. Obravnava se kaznivo dejanje nevarna vožnja v cestnem prometu. 45-letna sopotnica je po prvih podatkih huje poškodovana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija