KOPRČAN ZASAČIL VLOMILCA NA ŠMARSKI CESTI: Gre za moška, ki sta 'srečo' preizkusila že dan prej na parkirišču?

Kronika

V soboto ob 20.25 so policisti dobili prijavo, da je nekdo skušal ukrasti službeno vozilo, parkirano ob Šmarski cesti v Kopru. Občan je zalotil neznana moška, ki sta pristopila do parkiranega tovornega vozila in vanj vlomila. Odstranila sta plastike okrog volanskega droga in ključavnice ter poskušala s stikanjem kablov vozilo spraviti v pogon, kar pa jima ni uspelo, saj ju je pri njunem početju zasačil prijavitelj, tako da sta od dejanja odstopila in s kraja zbežala. Na enak način je nekdo poskušal ukrasti v kombi dan prej na koprskem parkirišču.

Po opisu je bil eden od storilcev moški, visok okoli 165 cm, močnejše postave, oblečen v kratko majico bele barve in kratke hlače sive barve. Drugi moški je bil visok okoli 180 cm, bolj drobne postave, oblečen v majico s kratkimi rokavi modre barve in kratke hlače sive barve.

Na koprskem parkirišču je nekdo v petek vlomil v parkiran kombi znamke Giotti Victoria, tip Gladiator. Snel je volanski obroč, odstranil plastike okrog volanskega droga in ključavnice, nato pa poskušal s stikanjem kablov vozilo spraviti v pogon, kar mu ni uspelo. Povzročil je za 500 evrov škode.

V petek dopoldne so policisti na Fernetičih ustavili voznico kamperja, 30-letno državljanko Hrvaške, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V lucijskem avtokampu je nekdo v petek Štajercem iz šotora ukradel 470 evrov.

Na Šaredu je nekdo vlomil v hišo. Odnesel je gotovino in vrtalni stroj Dewalt rumeno-črne barve.

V soboto dopoldan so koprski policisti na Serminu ustavili 24-letnega voznika motornega kolesa Piaggio dx 9500, ki nima vozniškega dovoljenja. Motor so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V soboto ponoči je nekdo vlomil v hišo v Portorožu. Pregledal je notranjost hiše in ukradel 100 evrov gotovine, IPhone in nekaj kosov zlatnine.

V Strunjanu so vlomili v osebni avto, parkiran pred hotelom. Storilec je preiskal vozilo, ukradel dva kovčka in denarnico. Škode je za 700 evrov.

V nedeljo okoli polnoči so izolski policisti na Cankarjevem drevoredu ustavili voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilu potekla registracija pred tremi tedni. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,82 mg/l izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V Seči je nekdo ukradel neregistrirano motorno kolo znamke Honda, tip FJS600 silwer wing, registrskih številk KPNU-02, ki je bilo parkirano na dvorišču stanovanjske hiše. Vozilo je vredno 1500 evrov, poleg motornega kolesa je bila odtujena še čelada in prometno dovoljenje.

V Ankaranu je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore in po prvih podatkih odnesel ključe drugega stanovanja. Ko se bo lastnik vrnil domov, se bo preverjalo, če je storilec odnesel še kaj vrednega, so sporočili s koprske policijske uprave.

Iz zbirnega centra za odpadke v Serminu so ukradli kompresorje iz več hladilnikov (približno 200 kosov), škode je za približno 2000 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija