Koprčana kradla navtično opremo

Kronika

Koprski policisti so prejšnji mesec ugotovili, da sta domačina, stara 26 in 25 let, na območju Izole in Kopra zagrešila več tatvin navtične opreme iz plovil. Med hišnimi preiskavami so jima zasegli izvenkrmne motorje, navigacijske naprave in drugo opremo, policija pa bo oba kazensko ovadila.

Foto: PU Koper

V okviru preiskovanja kaznivih dejanj tatvin navtične opreme, storjenih na območju Izole in Kopra v marinah in ostalih privezih, so policisti na podlagi odredbe sodišča pri obeh Koprčanih opravili hišne preiskave. Pri tem je policija zasegla izvenkrmne motorje, navigacijske naprave, več rešilnih jopičev in oblek iz neoprena, razne dele plovil ter vodne deske in vodno tubo, ki so izvirali iz kaznivih dejanj, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivih dejanj, o vseh ugotovitvah pa bodo zoper oba osumljena na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazenske ovadbe.

Policija ob tem poziva vse, ki so jim bili predmeti ukradeni s plovil ali drugih prostorov, da se zglasijo na Policijski postaji Koper, da bi predmete prepoznali. Prav tako pozivajo lastnike plovil, da prijavijo ukradene predmete, če kaznivega dejanja do sedaj niso še naznanili policiji.

kriza |  05 .11. 2013 ob  20: 03
ne rabi biti izbircen zdaj, vazno, da se krade., saj tudi davcna krade revezom namesto unim, ki imajo dosti.
kriza 2 |  05 .11. 2013 ob  16: 16
Pa kaj si ti normalen? Nej kradejo jahte tistim, ki so kradli miljone, ne pa take motorje kot so na slikah iz 5 metrskih barkic. Razmišjaj malo dej!
kriza |  05 .11. 2013 ob  15: 41
Ja kriza je in ljudje se morajo znajti, pohvalno.