KOPRČANKI ZMANJKALO 36 STOTINK: Anja Osterman je ostala brez olimpijske kvote (FOTO, VIDEO)

Svet

V Szegedu so se včeraj zaključile dodatne evropske olimpijske kvalifikacije v sprintu na mirnih vodah. Anja Osterman je ostala brez kvote, bila je tretja, olimpijska kvota se ji je izmuznila za vsega 36 stotink sekunde. Veselili sta se Ukrajinka in Čehinja.

Anja Osterman je bila v resni igri za osvojitev olimpijske kvote za nastop na OI letos v Parizu. Primorka je navdušila v kvalifikacijski skupini kajakašic na 500 metrov, kjer je tekmice prehitela skoraj za sekundo ter se tako neposredno uvrstila v popoldanski finale.

V finalnem nastopu je znova začela odločno. Imela je lepo prednost, ki pa je v zadnjih sto metrih skopnela, ujeli sta jo dve tekmovalki, ki sta bili v samem zaključku tekme uspešnejši. Kot prva je ciljno linijo prečkala Ukrajinka Marija Povk, kot druga pa Čehinja Anežka Paloudova.

Anja Osterman - dodatne evropske olimpijske kvalifikacije v sprintu na mirnih vodah

Anji Osterman se je olimpijska kvota za nastop v Parizu žal izmuznila, a nova priložnost za dokazovanje sledi že jutri, ko se v Szegedu začenja svetovni pokal. Anja bo tekmovala v enojcu na 500 metrov in na isti razdalji tudi v dvojcu skupaj z Mio Medved.

Objavil/a Kajakaška zveza Slovenije / Canoe Federation of Slovenia dne Četrtek, 9. maj 2024

"Osem mesecev po porodu sem. Imam osemmesečnega sinčka, res sem dala vse od sebe, vse sem stavila na to, da mi bo danes uspelo. Zelo dobro sem veslala v prvih 400 metrih, počutila sem se odlično, a v zadnjih sto metrih se je telo vdalo, roke so postale trde, dve tekmovalki sta prihajali naprej. Ničesar ne morem spremeniti, da bi bilo bolje, važno je, da sem dala res vse od sebe. Na koncu je res malo zmanjkalo, a važno je, da sem se res potrudila. Kljub temu sem zelo zadovoljna," je povedala Anja Osterman.

Za olimpijsko vozovnico se je boril tudi Jošt Zakrajšek med kajakaši na 1000 metrov. Trzinski športnik je v močni konkurenci ostal praznih rok. Najprej je v svoji kvalifikacijski skupini v cilj priveslal kot peti, neposredno v finale je vodila le zmaga, tako da je moral nastopiti še v polfinalu.

V Szegedu so se zaključile dodatne evropske olimpijske kvalifikacije v sprintu na mirnih vodah. Anja Osterman je odlično...

Objavil/a Kajakaška zveza Slovenije / Canoe Federation of Slovenia dne Četrtek, 9. maj 2024

V polfinalni skupini je bil na koncu osmi, finale so si priveslali prvi trije tekmovalci. Najboljši v polfinalni skupini je bil Danec Rene Holten Poulsen, drugo mesto si je priveslal Samuele Burgo, tretje pa Srb Bojan Zdelar.

"Z veslanjem v polfinalu sem zadovoljen, z rezultatom žal ne. Prva tri mesta so peljala v finale, v finalu prvi dve mesti v Pariz. V kvalifikacijah sem imel kar nekaj težav z vetrom in valovi, zato sem nato naredil nekaj korekcij s čolnom in veslom. V polfinalu sem napadal veliko bolj suvereno. Žal pa veslal prepočasi. Potreboval bi nekaj pomoči pravega kota vetra, da bi se lahko boril. Kot smo videli, prvih pet je bilo v času treh minut in pol, tako da je konkurenca zelo dobro pripravljena," je povedal Zakrajšek.

V finalu, kjer sta bili na voljo dve olimpijski vozovnici, sta se veselila Aleh Jurenia, ki vesla pod nevtralno zastavo, in Danec Rene Holten Poulsen.

V Szegedu med petkom in nedeljo sledi še tekma za svetovni pokal, kjer bodo nastopali predstavniki 57 držav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija