KOPRSKA OBČINA LETOS POSADILA 300 NOVIH DREVES IN GRMOVNIC: To bo pripomoglo k čistejšemu zraku in bo nudilo senco

Koper

Koprska občina je letos v sklopu participativnega proračuna in rednega vzdrževanja javnih zelenih površin zasadila približno 300 novih dreves in grmovnic. To bo po njihovem pripomoglo k čistejšemu zraku, nižjim temperaturam in bo nudilo prijetno senco, so sporočili.

Za zeleno so tudi občani, ki so v okviru participativnega proračuna podprli projekte za zeleno in trajnostno naravnano občino. S sklenitvijo projekta Drevo, kamor le lahko zdaj na šestih lokacijah po občini raste 79 novih dreves.

Drevesa so posadili pri transformatorski postaji na Ulici 15. maja, pri trgovini Tuš Cash & Carry Koper, na Tomšičevi ulici pod mandračem, na območju Slavčka pod deteljico ter na postaji Slavnik na Novi ulici. Drevesa so posadili na zeleni trikotnik med Tomšičevo ulico in Cesto na Markovec v Olmu, kjer so pred dnevi začeli urejati družinski park, so našteli.

Podobno hortikulturno akcijo je občina izvedla pod okriljem dvoletnega projekta Odtis prihodnosti. Koprski otroci in osnovnošolci so s 24 drevesi ozelenili dvorišča vrtcev in osnovnih šol. Občina je tudi v sklopu rednega vzdrževanja javnih zelenih površin zasadila vrsto novih dreves na več lokacijah po mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  10 .12. 2021 ob  21: 42
300 dreves in niti ene palme... čestitke Koper za napredek v vseh smereh.
Pjero Panin |  10 .12. 2021 ob  11: 57
Ce si poleti v senci dreves kjer ni betona je razlika v treh stopinjah ali vec v primerjavi ce stojis na crno asfaltirani cesti.
Nobene raziskave ni bilo v tej smeri ali vecja mesta segrevajo ozracje konec koncu si delamo sami sebi puscavo kjer je tudi do 50C