KOPRSKA OBČINA NAD PREHITRE VOZNIKE: To so lokacije novih radarjev (FOTO)

Koper

Na pozive in zahteve občanov za umiritev prometa na posameznih cestnih odsekih se je Mestna občina Koper odzvala z najemom novega radarja, v kratkem pa bo na svojem območju postavila pet novih ohišij za radarske naprave, v katerih bo z dvema radarjema merila in posledično nadzorovala hitrost voznic in voznikov. Ohišja bodo postavljena na občinskih in državnih cestah, in sicer na Kopališkem nabrežju, Vojkovem nabrežju, v Podgorju, Škofijah in Pobegih.

Vzpostavitev sistema za merjenje hitrosti je zagotovo eden izmed najbolj učinkovitih korakov k ureditvi prometnih razmer na lokalnih cestah, ki jih dnevno uporabljajo številne voznice in vozniki. Poleg obremenjenosti cest dodatno težavo predstavljajo vozniki, ki ne upoštevajo omejitev hitrosti in ogrožajo varnost drugih udeležencev v prometu, so zapisali na koprski občini. 

Ohišji za radarski napravi sta že postavljeni ob potniškem terminalu na Kopališkem nabrežju in na Vojkovem nabrežju. Na državnih cestah, tj. v Pobegih, Podgorju in na Škofijah, pa jih bo postavila takoj po pridobitvi dovoljenja. Z obstoječo lokacijo ohišja pred Osnovno šolo Koper bo občina prehitre voznike nadzirala na skupno šestih lokacijah.

Ker bosta radarja po šestih lokacijah krožila naključno, bodo učinkovito preventivno sredstvo za umiranje prometa predstavljala tudi ohišja brez nameščene radarske naprave, so prepričani na občini. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Miura |  14 .06. 2024 ob  22: 44
-4
@ Olgo - ne bodi preveč pameten.
frikofrkic |  14 .06. 2024 ob  20: 05
Prav nam bodi, toliko kretenov divja po cestah, da jim je treba izpite pobrat!
Martin Kacur |  14 .06. 2024 ob  18: 59
20
Rajši to kot cestne ovire, ki jih je ena mona montirala po Kopri.
Kaj bodo pa naredili s skuterji in kolesarji?
Olgo Franco |  14 .06. 2024 ob  16: 08
19
Bravoooo… s tem ukrepom sledite začrtani strategiji uresničevanja PUNJENJA PRORAČUNA…. Hvala Svoboda in Alešek…
vseved |  14 .06. 2024 ob  15: 44
Ja in vsako jutro bo Avdič poročal kje je postavljen radar.